ΕΦΚΑ: Τα ενημερωτικά σημειώματα που αναρτώνται σήμερα 1 Oκτωβρίου αφορούν την πληρωμή του Ιανουαρίου 2019 για τους παλαιούς συνταξιούχους, που είχαν ήδη καταστεί συνταξιούχοι ή είχαν ήδη υποβάλει αίτηση στις 13 Μαΐου 2016.

ΕΦΚΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: Για τα ενημερωτικά σημειώματα του 2019 δημιουργήθηκε νέα ηλεκτρονική υπηρεσία στον ΕΦΚΑ. Μέσω αυτής της ηλεκτρονικής υπηρεσίας, οι συνταξιούχοι έχουν τη δυνατότητα πληκτρολογώντας τους κωδικούς TAXIS να ενημερώνονται σε μηνιαία βάση από 1ης Ιανουαρίου 2019 και μετά για το πώς διαμορφώνεται η μηνιαία πληρωμή της σύνταξης τους αναλυτικά.

Ο ΕΦΚΑ εξέδωσε εξασέλιδο εγχειρίδιο με αναλυτικές οδηγίες για την είσοδο στην ηλεκτρονική υπηρεσία.

Τα εκκαθαριστικά έχουν δύο σελίδες. Στην πρώτη σελίδα οι συνταξιούχοι βλέπουν δύο βασικούς πίνακες, όπου γίνεται σύγκριση του παλαιού ποσού σύνταξης (μεικτού και καθαρού) με το νέο ποσό σύνταξης, το οποίο προκύπτει από τον υπολογισμό του νόμου Κατρούγκαλου.

Στην ίδια σελίδα οι συνταξιούχοι βλέπουν την προσωπική διαφορά της σύνταξής τους, θετική ή αρνητική, και το τελικό καταβαλλόμενο ποσό που μπαίνει στον λογαριασμό τους.

ΕΦΚΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΤΑΞΗΣ:Στη δεύτερη σελίδα οι συνταξιούχοι βλέπουν αναλυτικές πληροφορίες για τον επανυπολογισμό και για όλες τις παραμέτρους που ελήφθησαν υπόψη για την αναπροσαρμογή της σύνταξής τους.

Η πληροφόρηση είναι εξατομικευμένη για τον κάθε συνταξιούχο. Εκεί ο κάθε συνταξιούχος θα δει πώς έγινε ο επανυπολογισμός της σύνταξής του και ποια στοιχεία ελήφθησαν υπόψη: χρόνος ασφάλισης, συντάξιμες αποδοχές κ.ά.

Για λόγους καλύτερης εξυπηρέτησης των συνταξιούχων, η ανάρτηση των νέων εκκαθαριστικών θα γίνεται στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ σταδιακά ως εξής:

ΕΦΚΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΤΑΞΗΣ:Σήμερα 1/10/2019 αναρτώνται τα ενημερωτικά σημειώματα συντάξεων των παλαιών συνταξιούχων, που δεν υπόκεινται σε σώρευση συντάξεων (δηλαδή έχουν μόνο μια κύρια σύνταξη) για τους πρώην Φορείς, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΠ ΜΜΕ και Δημόσιο.

Αύριο, 2/10/2019 στις 17:00 θα αναρτηθούν τα ενημερωτικά σημειώματα συντάξεων των παλαιών συνταξιούχων που δεν υπόκεινται σε σώρευση συντάξεων (δηλαδή έχουν μόνο μια κύρια σύνταξη), για το πρώην ΙΚΑ και τα ενταχθέντα σε αυτό Ταμεία.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.