Κλιμακώνεται η κρίση στη Μέση Ανατολή, καθώς το Ιράν εξαπέλυσε δεκάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) εναντίον του Ισραήλ αργά το βράδυ του Σαββάτου (13/4).

«Οι σειρήνες θα ηχήσουν στις απειλούμενες περιοχές. Θα χρειασθούν ώρες μέχρι να φθάσουν στο Ισραήλ», ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός με ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

Τα πρώτα ιρανικά drones έφθασαν στο Ισραήλ στις 02.00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος).

Στις μεγαλύτερες πόλεις του Ισραήλ ήχησαν σειρήνες, ενώ η ισραηλινή αεράμυνα έχει ενεργοποιηθεί και αναχαιτίζει τα drones που εκτόξευσε το Ιράν.

Οι εκρήξεις ήταν ορατές στον ουρανό σε πολλά σημεία. Εκρήξεις που οφείλονται στην αεράμυνα.

Σύμφωνα με το Ισραήλ η αεράμυνα της χώρας κατάφερε να αναχαιτίσει την πλειονότητα των ιρανικών drones και πυραύλων, ενώ το Τελ Αβίβ σχεδιάζει «σημαντική απάντηση» στην πρωτοφανή ιρανική επίθεση, αναφέρουν ισραηλινά μέσα.

Η επίθεση αναμένεται να εκτυλιχθεί σε διάστημα αρκετών ωρών. Η εμπορική πρωτεύουσα Τελ Αβίβ, η Ιερουσαλήμ και η Ντιμόνα, η πόλη της ερήμου όπου βρίσκεται το πυρηνικό εργοστάσιο του Ισραήλ, φαίνεται ότι αποτέλεσαν στόχους.

Ηδη νωρίτερα, βρετανικές και αμερικανικές δυνάμεις είχαν αναχαιτίσει κάποια ιρανικά drones, κατά ορισμένες πληροφορίες 100.

Η ιρανική αποστολή στον ΟΗΕ ανακοίνωσε εντωμεταξύ ότι η επίθεση κατά του Ισραήλ ολοκληρώθηκε και σε επόμενο λάθος του Ισραήλ η απάντηση θα είναι πιο σκληρή. Προειδοποίησε τις ΗΠΑ να μείνουν μακριά.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.