Δυναμική ήταν η ελληνική παρουσία στο 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, στο Κάιρο, με τη χορωδία του Δήμου Σοφάδων του νομού Καρδίτσας αλλά και τον Πρωτοψάλτη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Νίκο Κάτσικα, να καταχειροκροτούνται από το ασφυκτικά γεμάτο κάστρο της Σιταντέλας, το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, όπου ο διοργανωτής Δρ Άμπντελ Φατάχ Ιντασάρ κατάφερε άλλη μία χρονιά να «παντρέψει», μουσικές θρησκειών, πολιτισμούς και λαούς…

Τη μεγαλειώδη εκδήλωση, που αναμετέδωσε η κρατική αιγυπτιακή τηλεόραση, την παρακολούθησε πλήθος κόσμου, εκφράζοντας το θαυμασμό του για τις συμμετέχουσες χώρες, που εκτός από την Ελλάδα και φυσικά την Αίγυπτο, ήταν η Γαλλία, η Ρουμανία, οι Φιλιππίνες, το Σουδάν, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, η Συρία, ο Λίβανος, η Υεμένη και η Παλαιστίνη.

Ένα «μωσαϊκό» μουσικών μετέφεραν το μήνυμα της ειρήνης κάτω από τη διεύθυνση του πρωτεργάτη και της «ψυχής» του φεστιβάλ Δρ Ιντασάρ.

Η συναυλία που κράτησε τρεις ώρες ήταν μία δυνατότητα να διαπιστώσουν όλοι ότι η μουσική ενώνει τους λαούς και εν προκειμένω φέρνει πιο κοντά τις θρησκείες και φυσικά τα κράτη, με την Αίγυπτο να αποτελεί άλλη μία φορά παράδειγμα προς μίμηση, αναφορικά με την αρμονική συνύπαρξη θρησκειών και πολιτισμών. Και όλα αυτά μέσω της μουσικής, που πραγματικά μέσα από το κάθε της είδος, μάγεψε πραγματικά.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στη μεγαλειώδη αφίσα όπου μετέφερε το μήνυμα της ειρήνης, η ελληνική σημαία βρισκόταν δίπλα ακριβώς στην αιγυπτιακή, δείχνοντας άλλη μία φορά τους ισχυρούς δεσμούς των δύο χωρών.

Το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής Καΐρου ολοκληρώνεται σε μία εβδομάδα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.