Όπως αναφέρει το tharrosnews.gr

Δεκτό έκαναν χθες οι δικαστές του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καλαμάτας το αίτημα του 25χρονου Γεωργιανού να αποζημιωθεί για τις 448 ημέρες που κρατήθηκε στις ελληνικές φυλακές ως δράστης της δολοφονίας του αρχιμανδρίτη Φώτη Ζαχαρόπουλου στη Χώρα Μεσσηνίας.

Το αίτημα αποζημίωσης συζητήθηκε από το ίδιο δικαστήριο, το οποίο ομόφωνα τον έκρινε αθώο για τη δολοφονία. Επίσης, του επιδίκασε 15 ευρώ για κάθε ημέρα κράτησης, ενώ απορρίφθηκαν οι ισχυρισμοί του Ελληνικού Δημοσίου που παραστάθηκε, ότι ο νεαρός Γεωργιανός έμεινε στη φυλακή καθώς είχε προφυλακισθεί μετά την ομολογία του πως έχει διαπράξει τη δολοφονία.

Ο Γεωργιανός μαζί με έναν ανήλικο Έλληνα είχαν συλληφθεί και ομολογήσει τότε τη δολοφονία του αρχιμανδρίτη. Κατά τη δίκη του Γεωργιανού, το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας δέχτηκε τον ισχυρισμό του πως, όταν συνελήφθη από την Αστυνομία του αποσπάσθηκε η ομολογία, ενώ δεν είχε καμία συμμετοχή και έτσι τον αθώωσε.

Ύστερα από αυτή την αθωωτική απόφαση ο Γεωργιανός κατέθεσε αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου ζητώντας αποζημίωση για τις ημέρες που έμεινε έγκλειστος στις φυλακές από τη σύλληψή του έως την εκδίκαση της υπόθεσης. Συγκεκριμένα, κρατήθηκε από τις 17 Φεβρουαρίου του 2014 έως και τις 11 Μαΐου του 2015 και για τις 448 ημέρες που έμεινε στις φυλακές ζητούσε αποζημίωση ύψους 13.147,45 ευρώ.
Μετά και την απόρριψη της αίτησης αναίρεσης της αθωωτικής απόφασης που είχε κατατεθεί στον Άρειο Πάγο το αίτημα αποζημίωσης του Γεωργιανού ορίσθηκε και συζητήθηκε χθες.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.