Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων αναμένεται να υποδείξει την ημερομηνία επαναλειτουργίας των σχολείων, στο πλαίσιο σταδιακής άρσης των αυστηρών περιορισμών.

Τον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξουν τα σχολεία υπέδειξε η υπουργός Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε πως πιθανότητα να ανοίξουν πρώτα τα δημοτικά σχολεία, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα λειτουργήσουν τα γυμνάσια και τα λύκεια.

Η υπουργός Παιδείας επανέλαβε πως προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί η επαναλειτουργία των σχολείων, ενώ εξήγησε πως τα σχολεία έκλεισαν για τον περιορισμό των μετακινήσεων των των ενηλίκων, καθώς τα σχολεία δεν αποτελούν εστίες μετάδοσης.

Στο πρώτο βήμα, θα πραγματοποιηθεί το άνοιγμα της εκπαίδευσης, το οποίο, με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες, μπορεί να γίνει ανά βαθμίδες. Αρχικά, αναμένεται ότι θα λειτουργήσουν νηπιαγωγεία και Δημοτικά, ενώ θα ακολουθήσουν Γυμνάσια και Λύκεια. Η 7η Δεκεμβρίου είναι η ημερομηνία που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για το άνοιγμα των νηπιαγωγείων και των δημοτικών.

-Στο δεύτερο βήμα, θα πραγματοποιηθεί το άνοιγμα του λιανεμπορίου, στο οποίο θα περιλαμβάνονται και τα εποχικά καταστήματα. Η λειτουργία των καταστημάτων θα γίνεται με αυστηρούς όρους, όπως και κατά την άρση των περιοριστικών μέτρων του περασμένου Μαΐου. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το λιανεμπόριο θα…σηκώσει ρολά στις 14 Δεκεμβρίου, ενώ αυτό που μένει να απαντηθεί είναι με ποια μέτρα προστασίας θα ανοίξουν τα πολυκαταστήματα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.