Ενισχύουν περαιτέρω την πολύ καλή χέση συνεργασίας που ήδη έχουν ο δήμος Αθηναίων και το «Χαμόγελο του Παιδιού». ΑΣΕΠ προσλήψεις λιμενικό.

Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας, για την «ανάπτυξη ισχυρών και αξιόπιστων μηχανισμών άμεσης επέμβασης σε περιπτώσεις παιδιών σε κίνδυνο», σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου.

Η συνεργασία αφορά ακόμα «στην ενίσχυση των διαδικασιών προαγωγής του βιοτικού επιπέδου και της υγείας των παιδιών, αλλά και των διαδικασιών ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της κοινής γνώμης για θέματα παιδικής κακοποίησης – παραμέλησης, οικονομικής και σεξουαλικής εκμετάλλευσης και εξαφανίσεων, αναλαμβάνοντας μάλιστα την κοινή δέσμευση ότι θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, κατά αρμοδιότητα, για την καλύτερη και πιο άμεση επίτευξή τους».

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του δήμου, δεσμεύτηκαν επιπλέον να αξιοποιήσουν τις δράσεις και την τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει το «Χαμόγελο του Παιδιού» για την υποστήριξη παιδιών και οικογενειών στους κρίσιμους τομείς της βίας, υγείας, εξαφάνισης και φτώχειας, καθώς και σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και φυσικών καταστροφών (πυρκαγιά, σεισμός, πλημμύρα), υπό το θεσμικό και συντονιστικό ρόλο του δήμου Αθηναίων.

Για όλα αυτά το «Χαμόγελο του Παιδιού» θέτει στη διάθεση του δήμου Αθηναίων και των αρμόδιων υπηρεσιών του, το σύνολο των υλικοτεχνικών υποδομών του, καθώς και το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό του (τηλεφωνικές γραμμές για εξαφανίσεις παιδιών, υπηρεσίες και κέντρα στήριξης, εθελοντές, δομές, κινητές μονάδες κ.α).

Μεταξύ άλλων, σε υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας όπου εμπλέκονται παιδιά, το «Χαμόγελο του Παιδιού» θα αναλαμβάνει την παροχή κοινωνικής και ψυχολογικής υποστήριξης σε όλα τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας και συνεργασίας με όλους τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες για την προστασία και την κοινωνική επανένταξή τους. Ακόμη θα εκπαιδεύσει στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας και άλλων υπηρεσιών του δήμου με σκοπό την ένταξη στον επιχειρησιακό βραχίονα του και συγκεκριμένα στην υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τις εξαφανίσεις 116000 και της «Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Θανάσης Μακρής» σε περιπτώσεις ενεργοποίησης Amber Alert και Missing Alert.

Παράλληλα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει τη δυνατότητα να υλοποιήσει προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής σε παιδιά με τα 2 Κινητά Πολυϊατρεία και τις δυο Κινητές Ιατρικές Μονάδες που διαθέτει, φροντίδα κατ’ οίκον νοσηλείας σε παιδιά με χρόνια και σοβαρά προβλήματα υγείας κ.α.

Σε δηλώσεις του μετά την υπογραφή, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «δεν πρόκειται για μία τυπική συμφωνία συνεργασίας αλλά για μία ουσιαστική, πρακτική σύμπραξη με κοινό σκοπό και στόχο. Να είμαστε δίπλα στα παιδιά που μας έχουν ανάγκη». Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος υπογράμμισε ότι «ιδιαίτερα σε δύσκολους καιρούς όπως οι σημερινοί απαιτείται ένωση δυνάμεων».

Παράταση έχουν λάβει προκηρύξεις του Λιμενικού, για την στελέχωση τμημάτων στο υπουργείο Ναυτιλίας. Οι προκηρύξεις που βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη για αποστολή δικαιολογητικών, ακολουθούν παρακάτω.

Πρόσκληση για σύναψη σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου έκτακτου ναυτικού προσωπικού Πλοηγικού Σταθμού Ρόδου

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.