ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΚΟΠΙΑ: Μόλις λίγο πάνω από 22 τοις εκατό η συμμετοχή στο δημοψήφισμα που λαμβάνει χώρα σήμερα Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου στα Σκόπια. Εξαιρετικά χαμηλή η συμμετοχή στο δημοψήφισμα και αυτό ίσως οδηγήσει σε νέες εξελίξεις ακόμη και σε πρόωρες εκλογές στην ΠΓΔΜ. Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ ήταν από του πρώτους που ψήφισαν στο δημοψήφισμα.

Στις δηλώσεις του, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός έκανε νέο κάλεσμα στους συμπολίτες του να συμμετάσχουν στο δημοψήφισμα. «Αποφασίζουμε το μέλλον της χώρας μας» είπε και τόνισε ότι η απόφαση που θα ληφθεί αφορά και στις επόμενες γενιές.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ τόνισε για το δημοψήφισμα, πως ο λόγος, πλέον, ανήκει στους πολίτες.

«Οι πολιτικοί μιλήσαμε επί ένα μήνα και εξηγήσαμε με τον καλύτερο τρόπο τι διακυβεύεται σε αυτό το ιστορικό σταυροδρόμι.

Σήμερα μιλούν οι πολίτες και οι πολίτες μιλούν μόνο ψηφίζοντας.

Ελπίζω ότι αυτή θα είναι μια ομαλή δημοκρατική διαδικασία, ότι θα κάνουμε την επιλογή η χώρα επιτέλους να προχωρήσει προς την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, προς τη φιλία με τους γείτονές μας στην περιοχή».

Ο επικεφαλής του κόμματος VMRO (κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης), Χρίστιαν Μιτσκόσκι αν και είχε καλέσει τους οπαδούς του να ψηφίσουν κατά συνείδηση, σήμερα ανακοίνωσε ότι δεν θα πάει στην κάλπη.

Αντίθετα, κάποια στελέχη του κόμματός στα Σκόπια τον «άδειασαν».

Όπως ο αντιπρόεδρος VMRO Mίτκο Γιάντσεφ (και δήμαρχος Kαβάνταρτσι), που πήγε και ψήφισε και δυο βουλευτές του κόμματος.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.