Καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ βρέθηκε ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος και μίλησε, μεταξύ άλλων, για την ενεργειακή κρίση και τη συνδρομή της Εκκλησίας στην αντιμετώπισή της

Όπως είπε, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος οι εκκλησίες «θα συμβάλουν με τον τρόπο τους» στην εξοικονόμηση ενέργειας και συμπλήρωσε «θα σβήσουμε τους πολυελαίους. Η λειτουργία με λιγότερο φωτισμό είναι και περισσότερο μυσταγωγική. Θα μου πείτε σβήνοντας τους πολυελαίους πετυχαίνεις τίποτα; Στέλνεις ένα μήνυμα, δίνεις το παράδειγμα».

Έσπευσε να επισημάνει πως το μέτρο δεν θα ισχύει για γάμους και βαφτίσεις: «Την χαρά του άλλου δεν θα την περιορίσουμε. Σε όλες τις άλλες λειτουργίες των ναών, όμως θα το εφαρμόσουμε».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο θέμα της θέρμανσης λέγοντας πως: «Και εκεί μπορεί να γίνει οικονομία. Ειδικά στην περιφέρεια είναι πιο εύκολο. Τις καθημερινές μπορούμε να ανοίγουμε τους μικρότερους ναούς, όπου η ανάγκη για θέρμανση είναι πολύ μικρότερη».

Τέλος, επεσήμανε ότι η εκκλησία οφείλει να βοηθήσει όσες οικογένειες δυσκολευθούν με τη θέρμανση τον χειμώνα, ενώ επανέλαβε ότι η εκκλησία λόγω της πανδημίας αντιμετώπισε πολλά οικονομικά προβλήματα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.