Στην ΕΤ1 και στην νέα ενημερωτική εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6», με τους δημοσιογράφους: Δημήτρη Κοτταρίδη και Νίνα Κασιμάτη, μίλησε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Ο Σεβασμιώτατος χαρακτήρισε «φρικτά» όσα αποκαλύπτονται τις τελευταίες μέρες και κάλεσε «όλοι μαζί κάτι να κάνουμε. Χάσαμε τον Θεό και χάνουμε τον άνθρωπο ως εικόνα του Θεού και τον βλέπουμε μόνον ως σάρκα. Χάνεται η ανθρωπιά. Πρέπει να κηρύξουμε την αλήθεια, να γίνουμε υπόδειγμα και να επιτελέσουμε το έργο μας, κατά το δυνατόν καλύτερα, για να σώσουμε τον όλο άνθρωπο».

Ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στην συνεργασία της Εκκλησίας με ειδικούς: «κάνουμε ειδικά σεμινάρια στους Κληρικούς μας, αγωνιζόμαστε να διασώσουμε τον ιερό θεσμό της Οικογένειας. Η μέριμνα και η αγωνία μου είναι οι οικογένειες να λειτουργούν σωστά, για να θωρακίσουν τα παιδιά τους σε μια τόσο δύσκολη εποχή. Από την άλλη, πρέπει να ενημερώνουμε τις Αρχές, όταν διαπιστώνουμε ότι κάτι δεν πάει καλά. Δεν πρόκειται για καταγγελία, αλλά για προστασία των ανθρώπων που βάλλονται και απειλούνται, είναι συμβολή στην σωτηρία ανθρώπων και μάλιστα παιδιών».

Ερωτηθείς για την σοβούσα ενεργειακή κρίση και τα μέτρα που λαμβάνονται και στους Ναούς, παρατήρησε ότι «χαμηλώνουμε και περιορίζουμε τον φωτισμό στις εκκλησίες μας, όχι για να σώσουμε την κατάσταση, αλλά για να στείλουμε το μήνυμα ότι προσπαθούμε». Μίλησε, επίσης, για το ενδεχόμενο αλλαγής του ωραρίου των ιερών ακολουθιών, «προκειμένου να αξιοποιείται το φυσικό φως και να μειώσουμε το κόστος της ενέργειας. Σκεφτόμαστε να μετακυλήσουμε το ωράριο, προκειμένου να έχει ανατείλει ο ήλιος, για να ξεκινήσουμε τις ακολουθίες. Πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας και να προσαρμοστούμε στον σύγχρονο τρόπο ζωής, για να μειώσουμε και το κόστος της θέρμανσης στους Ναούς μας».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.