Η Δήμητρα Λιάνη - Παπανδρέου τιμήθηκε με τον Χρυσό Σταυρό του Πατριαρχείου.

Ιεροσόλυμα, Ναζαρέτ, Βηθλεέμ, Ιεριχώ είναι οι ιεροί σταθμοί του ταξιδιού της Δήμητρας Λιάνη στους Αγίους Τόπους. Μάλιστα, η Δήμητρα Λιάνη – Παπανδρέου, που ταξιδεύει εκεί αυτές τις ημέρες, όπως γνωστοποίησε δημόσια ο πνευματικός και φίλος της, ιερέας Τιμόθεος Ηλιάκης, τιμήθηκε με τον Χρυσό Σταυρό του Πατριαρχείου.

Η τελευταία σύζυγος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου θέλησε να επισκεφτεί τους Αγίους Τόπους για να προσευχηθεί και να προσκυνήσει στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως, όπως και έκανε. Εκεί έγινε δεκτή από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο, ο οποίος την τίμησε με τον Χρυσό Σταυρό του Πατριαρχείου. Η Δήμητρα Παπανδρέου πήγε και στη Βηθλεέμ, όπου την υποδέχτηκε ο μητροπολίτης Διοκαισαρείας Βενέδικτος και την ξενάγησε στη Βασιλική της Γεννήσεως του Χριστού, τη Ναζαρέτ. Εκεί ο μητροπολίτης Κυριάκος, με τη σειρά του, την ξενάγησε στο Ιερό Προσκύνημα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και στη μονή του Αβά Γερασίμου στην Ιεριχώ.

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη στους Αγίους Τόπους
Η σύζυγος του Ανδρέα Παπανδρέου, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει υιοθετήσει αγορίστικο, κοντό μαλλί, ταξίδεψε με φίλους της στα Ιεροσόλυμα. Τα τελευταία χρόνια η ίδια έχει στενή σχέση με την πίστη και την ορθοδοξία, που της την έχει εμφυσήσει ο ιερέας Τιμόθεος Ηλιάκης, ο οποίος υπήρξε αρχικά πνευματικός του Ανδρέα Παπανδρέου -που μάλιστα συνόδευε τον ιδρυτή και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σε περιοδείες του ανά την Ελλάδα- και ύστερα έγινε και ο πνευματικός της Δήμητρας.

Πιστή στον Θεό η τελευταία… Παπανδρέου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.