ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ : Νέο κοινωνικό μέρισμα αναμένεται να δοθεί τους επόμενους μήνες σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν καθημερινά Υπουργοί της Κυβέρνησης.

Κοινωνικό μέρισμα δικαιούχοι : Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά το ποσό αυτό θα διανεμηθεί ως εξής:

200 εκατ. ευρώ σε ευπαθείς οικονομικά ομάδες (άνεργοι, νοικοκυριά που διαβιούν με εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας).

Το ποσό θα μοιραστεί τον Δεκέμβριο με τη μορφή του λεγόμενου κοινωνικού μερίσματος. Το βασικό σενάριο που εξετάζει το κυβερνητικό επιτελείο προβλέπει ότι η εισοδηματική ενίσχυση πρόκειται να δοθεί στους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης

62 εκατ. ευρώ θα διατεθεί για την προκαταβολική πληρωμή στα νοικοκυριά του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης.

Κοινωνικό μέρισμα δικαιούχοι : Τα νοικοκυριά τα οποία θα αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης και θα πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια θα λάβουν φέτος στο σύνολό του το ποσό του επιδόματος. Παράλληλα, έρχεται χαλάρωση των κριτηρίων για το επίδομα προκειμένου να το λάβουν περισσότερα νοικοκυριά

138 εκατ. ευρώ για 5% επιστροφή στις επιχειρήσεις της προκαταβολής φόρου που έχει βεβαιωθεί με τις φετινές δηλώσεις φόρου εισοδήματος.

Κοινωνικό μέρισμα δικαιούχοι : Για τις επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμη εξοφλήσει τον φόρο εισοδήματος θα γίνει επανεκκαθάριση και θα μεταβληθούν ανάλογα οι υπολοιπόμενες δόσεις. Για τις επιχειρήσεις που έχουν ήδη εξοφλήσει τον φόρο το σχετικό ποσό θα τους πιστωθεί ως επιστροφή φόρου στο taxisnet και θα συμψηφιστεί με άλλες φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Στο ποσό των 400 εκατ. ευρώ υπολογίζεται να ανέλθει το υπερ-πλεόνασμα του 2019.

Δείτε βήμα βήμα πως κάνουμε αίτηση στο koinonikomerisma.gr

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.