Στον Ευαγγελισμό μεταφέρθηκε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς μετά από μια πολύ δύσκολη νύχτα που πέρασε στο νοσοκομείο του Αγρινίου όπου εισήχθη χθες με χαμηλό οξυγόνο.

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας δεν έχει εμβολιαστική κάλυψη ενώ ήδη ο οργανισμός του είναι αρκετά επιβαρυμένος αφού έχει υποκείμενα νοσήματα.

Να σημειώσουμε ότι όλο αυτό το διάστημα έμενε στο σπίτι του με την φροντίδα μόνο συγγενικών του προσώπων και τις τηλεφωνικές συμβουλές γιατρού από το Βόλο αλλά και μιας 25χρονης νοσοκόμας εγγονής του αδελφού του η οποία τον φρόντιζε αφού οι συγγενείς του θεωρούσαν ότι έπρεπε να παραμείνει στο σπίτι του σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ope.gr.

Η εισαγωγή στο νοσοκομείο
Στις 5:00 το απόγευμα της Τετάρτης 1 Δεκεμβρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς εισήχθη στο νοσοκομείο Αγρινίου οπού διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Η επίσημη ενημέρωση από τη Μητρόπολη
Λίγη ώρα αργότερα η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας προχώρησε σε επίσημη ενημέρωση για την υγεία του Σεβασμιωτάτου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως αναφέρει τα εξής:
«Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, από την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021 και αντιμετωπίζοντας ήπια τα συμπτώματα του κορονοϊού παρέμεινε στην οικία του, υπό την καθοδήγηση των ιατρών του.

Σήμερα το απόγευμα κρίθηκε απαραίτητο από τους θεράποντες ιατρούς του να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Αγρινίου για πιο άμεση παρακολούθηση.

Ο Σεβασμιώτατος παρακαλεί τους χριστιανούς της Ιεράς Μητροπόλεως να συμπεριλάβουν και το όνομα του Επισκόπου τους στις προσευχές τους προς τον Ιατρό των ψυχών και των σωμάτων Κύριό μας Ιησού Χριστό».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.