Δέκα ελληνορθόδοξοι Ιεροί Ναοί έγιναν στόχοι διαρρήξεων τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην Πολιτεία της Βικτώριας. Για τα ανωτέρω περιστατικά ενημερώθηκαν άμεσα οι αστυνομικές αρχές, ενώ ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος βρίσκεται από την πρώτη στιγμή σε διαρκή επικοινωνία με τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Σωζοπόλεως κ. Κυριακό και Κερασούντος κ. Ευμένιο, Αρχιεπισκοπικούς Επιτρόπους Μελβούρνης και Νορθ-Κόουτ αντίστοιχα.

Αναλυτικότερα, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας ενημέρωσε με ανακοίνωσή ότι δέκα ελληνορθόδοξοι Ιεροί Ναοί στην Πολιτεία της Βικτώριας έγιναν στόχοι διαδοχικών διαρρήξεων τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Πρόκειται, συγκεκριμένα, για τους Ιερούς Ναούς:

Παναγίας Σουμελά East Keilor
Αγίας Τριάδος Footscray
Αγίου Νικολάου Yarraville
Αγίας Παρασκευής St Albans
Αγίου Δημητρίου Moonee Ponds
Εισοδίων της Θεοτόκου North Balwyn
Αγίου Χαραλάμπους Templestowe
Κοιμήσεως της Θεοτόκου Altona
Αγίων Αναργύρων Oakleigh, και
Βιβλιοπωλείο Ιεράς Αρχιεπισκοπής, στην Ι.Μ. Άξιον Εστί
Τα θλιβερά αυτά περιστατικά των διαρρήξεων έλαβαν χώρα κατά τις ώρες που οι Ιεροί Ναοί ήταν κλειστοί, συνεπώς δεν κινδύνευσε η ασφάλεια των κληρικών ή λαϊκών από τις οικείες Ενορίες.
Ενημερώθηκαν άμεσα οι αστυνομικές αρχές, οι οποίες διενεργούν έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος βρίσκεται από την πρώτη στιγμή σε διαρκή επικοινωνία με τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Σωζοπόλεως κ. Κυριακό και Κερασούντος κ. Ευμένιο, Αρχιεπισκοπικούς Επιτρόπους Μελβούρνης και Νορθ-Κόουτ αντίστοιχα, και λαμβάνει πλήρη ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις επί του ζητήματος.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.