Θεοφάνης Μαλκίδης- Δρ. Κοινωνικών Επιστημών -Διακόσια χρόνια μετά το 1821 και μπροστά στη σημερινή κατάσταση που αφορά τη συνέχειά μας, την επιβίωσή μας ως έθνους, να επαναλάβουμε για ακόμη μία φορά αυτό που αναφέρουμε εδώ και χρόνια: Δεν υπάρχει Κυπριακό, Κουρδικό, Ποντιακό, Θρακικό πρόβλημα-ζήτημα, δεν υπάρχει ζήτημα Αιγαίου και Γενοκτονίας, «μεταναστευτικό» και «προσφυγικό», ούτε ζήτημα εθνικιστών Αλβανών Τσάμηδων και λωποδυτών της Μακεδονίας, Συρίας, Λιβύης και Αρμενίας .

Ένα είναι το ζήτημα, ένα είναι το μοναδικό πρόβλημα και αυτό είναι το Τουρκικό!
Τα γεγονότα και η εμπειρία αυτό δείχνουν, το Τουρκικό δηλαδή πρόβλημα. Αυτό που αφορά, μεταξύ των άλλων, ένα καθεστώς, ένα μείγμα κράτους και παρακράτους με φασιστικά, εθνικιστικά και ρατσιστικά στοιχεία, που κατέχει την μισή Κύπρο και απειλεί να εισβάλει και στην υπόλοιπή μισή, εισβάλει καθημερινώς στο Αιγαίο και τη Θράκη, φυλακίζει εκατοντάδες χιλιάδες αντιφρονούντες, δολοφονεί στο Κουρδιστάν, στο Ιράκ, στη Λιβύη και τη Συρία και ενισχύει τον Αλβανικό εθνικισμό και τους λωποδύτες των Σκοπίων .

Όλα τα παραπάνω βεβαίως είναι γνωστό πώς δεν έχουν γίνει αντιληπτά από τους Ευρωπαίους , τους Δυτικούς που ανέχονται τη βαρβαρότητα που εκπέμπεται από τα ανατολικά. Είναι προφανείς οι λόγοι, «είναι πολλά τα λεφτά…»

Δεν έχει γίνει κατανοητό όμως στην Ελλάδα και την Κύπρο που επαναλαμβάνουν ανεκδιήγητες δηλώσεις έναντι της Τουρκίας όπως, «Έχει σύνορα η θάλασσα και δεν το ξέραμε;» «Να μην είμαστε μοναχοφάηδες στο Αιγαίο», «Η Τουρκία ασφαλώς και έχει δικαιώματα στην ανατολική Μεσόγειο διότι έχει τεράστια ακτογραμμή», «Το Καστελλόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο», «Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη συνέχιση των συζητήσεων για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης», «Συνεκμετάλλευση με την Τουρκία ενεργειακών πόρων στο Αιγαίο εφόσον εκπληρωθούν μία σειρά προϋποθέσεις», «Το Καστελόριζο είναι μακριά», «Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει» …..

Με τα παραπάνω και άλλα παρεμφερή θα επιλυθεί το Τουρκικό πρόβλημα; Τη στιγμή δηλαδή που ο Σουλτάνος έχει κάνει την Αγία Σοφία σε τέμενος αποκαλύπτοντας είναι έτοιμος να κάνει οτιδήποτε για να πετύχει τους στόχους τους, δηλώνει πως θα εισβάλει σε θαλάσσιες ζώνες και υφαλοκρηπίδα, όταν κατέχει το 40 % της Κύπρου, όταν αποκαλεί ειρωνικά τα Σκόπια “Μακεδονία”, όταν σου λέει ότι δεν υπάρχει Ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου ακόμη και στην Κρήτη και προκαλεί ευθέως στη Θράκη, σε κατηγορεί για Γενοκτονία και στέλνει όποτε θέλει και από όπου θέλει εκατοντάδες χιλιάδες στο έδαφός σου….

Η Βιέννη, η Καλλίπολη, η Σμύρνη, η Μερζιφούντα, το πρότυπο για το Νταχάου και το Άουτσβιτς στρατόπεδο συγκέντρωσης και εξόντωσης των Ελλήνων στο Δεβζιλίκ της Τραπεζούντας, η Κερύνεια και η Αμμόχωστος, τα Ίμια, η Ροτζάβα και το Αφρίν, δεν έχουν διδάξει κάτι;

Η συνέντευξή μου στο ραδιοφωνικό σταθμό Μετρόπολις Θεσσαλονίκης Μακεδονίας Κλικ εδώ

πηγη: http://malkidis.blogspot.com

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.