Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021, ο Έλληνας Πρέσβυς στην Άγκυρα, Εξοχ. κ. Μιχαήλ-Χρήστος Διαμέσης, στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης, συνοδευόμενος από την Εξοχ. κ. Γ. Σουλτανοπούλου, Γενική Πρόξενο της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη και τον έγκριτο δημοσιογράφο Εντιμ. κ. Εμμ. Κωστίδη, καταγόμενο εκ Χάλκης.

Οι υψηλοί επισκέπτες έγιναν δεκτοί υπό του Καθηγουμένου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού, και της περί αυτόν αδελφότητος.

Κατόπιν προσεκύνησαν το ναΰδριο της Αγίας Τριάδος και ξεναγήθηκαν στην αίθουσα τελετών, την περίφημη βιβλιοθήκη και τους λοιπούς χώρους της Σχολής. Κατά τη συζήτηση των Ελλήνων διπλωματών μετά του Καθηγουμένου κύριο ζήτημα υπήρξε η επαναλειτουργία της Σχολής, αφού η απόφαση περί διακοπής της λειτουργίας της, από την οποία συμπληρώνονται φέτος 50 έτη, αποτελεί ευθεία προσβολή της θρησκευτικής ελευθερίας και ακατανόητη αδικία εις βάρος της ενταύθα Ομογένειας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Παράλληλα συζητήθηκε η σχεδιαζομένη κτηριακή ανακαίνιση της Σχολής.

Τέλος, οι εκλεκτοί επισκέπτες παρακάθησαν στην προς τιμήν τους παρατεθείσα τράπεζα.
Εκ της Θεολογικής Σχολής Χάλκης

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.