Στην κάμερα της ΕΡΤ μίλησε σήμερα το μεσημέρι ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, με αφορμή τον αυριανό εορτασμό της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Ιερό Νησί της Τήνου.

Ο κ. Δωρόθεος μεταξύ άλλων ανέφερε: “Να ευχηθούμε μέσα από την καρδιά μας η Παναγία, η Μητέρα μας, να θεραπεύσει γρήγορα τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται ακόμα στο νοσοκομείο ταλαιπωρημένοι από τον κορωνοϊό”.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος, πρόσθετε ότι “ευχόμαστε γρήγορα να φύγει μακριά από την ζωή μας και την πατρίδα μας αυτός ο κίνδυνος, και να βρούμε όλοι την ζωή μας όπως ήταν”.

Επίσης, ο Μητροπολίτης Σύρου έκανε γνωστό ότι όπως και πέρυσι δεν θα πραγματοποιηθεί η λιτανεία της Αγίας Εικόνας της Παναγίας.

Με εντυπωσιακό τρόπο υποδέχθηκε η Χίος τη μικρή Αμάλ, τη μεγάλη μαριονέτα με ύψος 3,5 μέτρα, η οποία αντιπροσωπεύει εκατομμύρια παιδιά-πρόσφυγες, πολλά από αυτά χωρισμένα από τις οικογένειές τους.
«Μη μας ξεχνάτε» είναι το μήνυμα που μεταφέρει η 9χρονη Αμάλ που ξεκίνησε από τη Συρία και διασχίζει την Ευρώπη, αναζητώντας τη μητέρα της στη γη που απλώνεται μπροστά της.
Η Χίος αποτέλεσε τον πρώτο σταθμό της Αμάλ στην Ελλάδα και η άφιξή της έγινε και στο πλαίσιο του Μουσικό Φεστιβάλ Χίου.
Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Γιολάντα Μαρκοπούλου, Μουσική Επιμέλεια: Λευτέρης Βενιάδης, Όλγα Holdorff-Μυριαγκού, Μαέστρος Φιλαρμονικής: Ευγενία Βορριά, Ενορχήστρωση για τη Φιλαρμονική Δήμου Χίου: Σπύρος Μπάκος, Μουσική Διδασκαλία: Ανδριάννα Νεαμονίτη, Ευγενία Βορριά
Συγγραφή Στίχων Παινεμάτων: Ιωάννα Κοσμά Μαυρογιώργη, Κυριακή Πιππίδη, Στέλλα Τσιροπινά, Μαρία Μπίλια, Χρήστος Ατσάλης, Κωνσταντίνα-Μαρία Φασουλά, παιδιά πρόσφυγες στο πλαίσιο του ετήσιου εκπαιδευτικού προγράμματος του Μουσικού Φεστιβάλ Χίου.
Συνέπραξαν: Φιλαρμονική Δήμου Χίου, Τμήμα Προετοιμασίας / Χορωδίας Φιλαρμονικής Δήμου Χίου, Brasilionico Grupo Percussivo, Κατερίνα Παπαδοπούλου, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Χίου: Χρήστος Ατσάλης, Μάριος Βενέτης, Πολύδωρος Στακιάς, Κυριακή Πιππίδη, Παρασκευή Σαλτζίδη, Χριστιάννα Φιλιμάκη, και Χαρίκλεια Ψυχή, υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Μαρία Ρεβελάκη, παιδιά πρόσφυγες στο πλαίσιο του ετήσιου εκπαιδευτικού προγράμματος του Μουσικού Φεστιβάλ Χίου και χορωδίες από τη Χίο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.