ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα live streaming - Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων - Τρίτη 1 Αυγούστου 2023 07.00 - Η Πρόοδος του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού. Καλή Παναγιά.

Εκκλησία Live – Θεία Λειτουργία και Αγιασμός Αυγούστου Ζωντανά. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος της Προόδου του Τιμίου Σταυρού – Ευλογία και Αγιασμός. Θεία Λειτουργία 1 Αυγούστου 2023 στις 07.00 το πρωί. Δεκαπενταύγουστος. Η Πρόοδος του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού. Αρχή της νηστείας του Δεκαπενταύγουστου.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Ακολουθία Όρθρου και Θείας Λειτουργίας της Προόδου του Τιμίου Σταυρού με τον Αγιασμό του Αυγούστου – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Τρίτη 1 Αυγούστου 2023 07.00.

ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα live streaming – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Τρίτη 1 Αυγούστου 2023 07.00 – Η Πρόοδος του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού. Καλή Παναγιά.

Η αρχή νηστείας του Δεκαπενταύγουστου είναι 1 Αυγούστου. Ο μήνας της Παναγίας μας.

ΚΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ
ΠΡΟΟΔΟΣ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας της Τρίτης 1 Αυγούστου 2023 της εορτής της Προόδου του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού με τον Όρθρο, την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και τον Αγιασμό live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

Ιερείς: π. Δημήτριος Κατσαρός

Ώρα έναρξης: 07.00
ΟΡΘΡΟΣ Δεκαπενταύγουστου. Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της εορτής της Προόδου του Τιμίου Σταυρού – Τρίτη 1 Αυγούστου 2023 – Ώρα 07.00 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Όρθρος & Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με τον Αγιασμό και Καλή Παναγιά. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Προοδοσ Τιμιου Σταυρου
Τιμιοσ Σταυροσ
Αρχη Νηστειασ
Αρχη Δεκαπενταυγουστου
Δεκαπενταυγουστοσ
Ορθροσ
Θεια Λειτουργια
Παρακληση
1 Αυγουστου
Божественная литургия
divine liturgy

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός του Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες. Το 2010 κατασκευάστηκαν τα προπύλαια στις δύο εισόδους. Η εκκλησία γιορτάζει στις 14 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα εκείνη γίνεται η μεταφορά της Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνα από το μοναστήρι του Δουσίκου και η περιφορά της στην κωμόπολη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.