ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ: Ακολουθία Ιεράς Παράκλησης Υπεραγίας Θεοτόκου ενώπιον της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Πορταϊτίσσης - Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων - Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022 19.00.

Εκκλησία Live – Ιερά Ακολουθία Ζωντανά. Μικρή Παράκληση της Παναγίας ενώπιον της θαυματουργής Εικόνος της Θεοτόκου – Ευλογία και Αγιασμός. Δεκαπενταύγουστος.

ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ: Ακολουθία Ιεράς Παράκλησης Υπεραγίας Θεοτόκου ενώπιον της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Πορταϊτίσσης – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022 19.00.

Η αρχή νηστείας του Δεκαπενταύγουστου είναι 1 Αυγούστου. Ο μήνας της Παναγίας μας. Εσπέρα τελούμε εναλλάξ τη μικρή και τη μεγάλη Παράκληση προς την Θεοτόκο καθημερινά.

ΚΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ
ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ

Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας Παράκλησης 10 Αυγούστου 2022 με τον μικρό Παρακλητικό Κανόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων.

Ιερείς: π. Δημήτριος Κατσαρός

Ώρα έναρξης: 19.00
ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΩΝ ΠΑΝΑΓΙΑΣ. Ακολουθία Ιεράς Παράκλησης Εσπερινού – Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022 – Ώρα 19.00 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Μικρή Παράκληση Παναγίας. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Δεκαπενταυγουστοσ
Μικρη Παρακληση Παναγιασ
Παρακληση Παναγιασ
Εσπερινοσ
Παρακληση
Ευλογια
Παναγια
Θεοτοκοσ
10 Αυγουστου
Божественная литургия
divine liturgy
vesper service

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός του Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες. Το 2010 κατασκευάστηκαν τα προπύλαια στις δύο εισόδους. Η εκκλησία γιορτάζει στις 14 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα εκείνη γίνεται η μεταφορά της Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνα από το μοναστήρι του Δουσίκου και η περιφορά της στην κωμόπολη.

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.