Με περιορισμένο αριθμό πιστών μόνο στους κεντρικούς ναούς των Δήμων αναμένεται να τελεστεί σήμερα η Ακολουθία των Δ’ Χαιρετισμών σύμφωνα με την τελευταία απόφαση της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την εν λόγω ΚΥΑ την ημέρα των Δ’ Χαιρετισμών (9 Απριλίου 2021), στους Ιερούς Καθεδρικούς Ναούς της έδρας των Δήμων τηρείται η αναλογία 1 ατόμου ανά 25 τ.μ. και μέγιστο όριο τα 20 άτομα. Το μέτρο αυτό ισχύει για όλες τις περιοχές ανεξάρτητα από την επιδημιολογική κατάσταση την οποία βρίσκονται.

Στο Παράρτημα ΙΙΙ της ΚΥΑ αναφέρεται πως στις ως άνω κατ’ εξαίρεση δύο περιπτώσεις με μέριμνα των οικείων Ιερών Μητροπόλεων διασφαλίζεται η ενέργεια ιατρικού ελέγχου των συμμετεχόντων θρησκευτικών λειτουργών και του βοηθητικού προσωπικού.

Παραμένουν σε ισχύ το μέτρο που απαγορεύει σε όλη την επικράτεια την διεξαγωγή κάθε είδους θρησκευτικής τελετής που πραγματοποιείται με πομπή εκτός των χώρων θρησκευτικής λατρείας.

Εκκλησία Live – Δ’ Χαιρετισμοί Live, Εσπερινός και οι Χαιρετισμοί της Θεοτόκου Ζωντανά. 9 Απριλίου 2021 19.30 – Ακάθιστος Ύμνος Δ’ Στάση Χαιρετισμών.

Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας Παρασκευής 9 Απριλίου 2021 19.30 με τον Εσπερινό και τους Χαιρετισμούς της Παναγίας, από τον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού.

Ιερείς: π. Δημήτριος Λουπασάκης

Ώρα έναρξης: 19.30
Χαιρετισμοί – 9 Απριλίου 2021 – Ώρα 19.30 – Εκκλησία Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού – Δ’ Στάση Χαιρετισμών – Ακάθιστος Ύμνος.
Ιερουργός Δημήτριος Λουπασάκης.

Το εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων βρίσκεται στην δυτική πλευρά του λόφου Λυκαβηττού Αθηνών κτισμένο μέσα στο μεγαλύτερο σπήλαιο τού λόφου. Σύμφωνα με την παράδοση, το σπήλαιο αυτό ήταν χώρος ασκητικής ζωής των χριστιανών των πρώτων αιώνων.

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.