Τα παιδιά των κατηχητικών Σχολείων της Ενορίας Αγίου Νικολάου Σιάτιστας έκαναν Χριστουγεννιάτικη γιορτή. Μέσα στην ζεστή και φιλόξενη αίθουσα του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Αθανασίου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019 η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή των Κατηχητικών Σχολείων της Ενορίας Αγίου Νικολάου Σιάτιστας.

Θέλοντας, τα παιδιά του κατωτέρου Κατηχητικού Σχολείου, (των μεγάλων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄), να προσεγγίσουν τις Άγιες τούτες ημέρες της Θείας Ενσαρκώσεως με πνεύμα αγάπης και χαράς, παρουσίασαν ένα χριστουγεννιάτικο Ταμπλό με θέμα:

Η Ζωή προ Χριστού και μετά Χριστόν

και ένα θεατρικό έργο, «Η Σταχομαζόχτρα», του μεγάλου έλληνα λογοτέχνη, Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή από τα παιδιά των κατηχητικών του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας

Χριστουγεννιάτικη γιορτή από τα παιδιά των κατηχητικών

Χριστουγεννιάτικη γιορτή από τα παιδιά

Την όλη οργάνωση είχε η Κατηχήτρια κ. Μαρία Τσιφτσόγλου – Καρανάσιου. Τα σκηνικά ζωγράφισε η κ. Ευφημία Ώττα. Την παρουσίαση έκανε η μαθήτρια Στυλιανή Καρανάσιου.

Στη γιορτή συμμετείχε και η Χορωδία της Παραδοσιακής Μουσικής της Ενορίας με χοράρχη τον καθηγητή Μουσικής κ. Παναγιώτη Αμεξίζογλου, τραγουδώντας παραδοσιακά κάλαντα.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή παιδιά των κατηχητικών του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας

Χριστουγεννιάτικη γιορτή παιδιά των κατηχητικών

Χριστουγεννιάτικη γιορτή παιδιά κατηχητικών Αγίου Νικολάου Σιάτιστας

Στο τέλος της γιορτής, εγκάρδιο πατρικό χαιρετισμό απηύθυνε ο Μητροπολίτης μας κ. Αθανάσιος, ο οποίος αναφέρθηκε στο μέγιστο γεγονός της γεννήσεως του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού και στη συνέχεια επαίνεσε τους υπευθύνους Ιερείς π. Βασίλειο και π. Νέστορα, τους Κατηχητές, τα μέλη της χορωδίας παραδοσιακής μουσικής, τους γονείς και κυρίως τα μικρά παιδιά, για όλη την προσπάθεια και τον κόπο που κατέβαλλαν, για να παρουσιάσουν όλο αυτό το όμορφο και διδακτικό θέαμα.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή Αγίου Νικολάου Σιάτιστας

Αγίου Νικολάου Σιάτιστας

κατηχητικά Αγίου Νικολάου Σιάτιστας

Φανούρης Ευστράτιος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.