ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Live: Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων - Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Ιερά Ακολουθία Χριστουγέννων Ζωντανά. Ο Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων - Ευλογία και Αγιασμός. Χριστούγεννα 25 Δεκεμβρίου 2021 στις 05.00 το πρωί.

Καὶ γήϊνον πᾶν, ἀλλὰ καὶ γῆν ἐκκλίνων, Οἰκεῖ Δανιὴλ πρὶν στῦλον, καὶ νῦν πόλον. Ἑνδεκάτῃ Δανιὴλ στυλοβάμων εὕρατο τέρμα.

Με χαρά, αγαλλίαση και ευφροσύνη εορτάζει η Εκκλησία μας το μυστήριο της Ενανθρωπήσεως του Θεανθρώπου Σωτήρα μας Ιησού Χριστού στο ταπεινό σπήλαιο, στη φάτνη των αλόγων του σπηλαίου της Βηθλεέμ, το οποίο αποτελεί μυστήριο «μέγα και παράδοξο», αλλά και γεγονός οικουμενικό, πνευματικό και αληθινό.

Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί την απαρχή της νέας δημιουργίας του καινού κόσμου που προσφέρει ο Θεός στην ανθρωπότητα και αποκαλύπτει την αληθινή γνώση τόσο για τον Τριαδικό Θεό, όσο και για τον ελεύθερο άνθρωπο.

Διαβάστε αναλυτικά για τη γέννηση του Χριστού τα Χριστούγεννα.

Ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ζωντανά των Χριστουγέννων από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων του Σαββάτου 25 Δεκεμβρίου 2021 05.00 το ξημέρωμα των Χριστουγέννων.

Στείλτε ονόματα στον Άγιο Βησσαρίωνα Τρικάλων μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος μέσω της φόρμας παρακάτω για να μνημονευτούν.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων, Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021 05.00 τα ξημερώματα Χριστουγέννων.

Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων

Αρχές της δεκαετίας του 1960, οι κάτοικοι της Πύλης εξέφρασαν την επιθυμία να χτίσουν μια νέα και πιο ευρύχωρη εκκλησία, για να εξυπηρετεί τις ανάγκες της τοπικής ενορίας. Το 1965 συγκροτήθηκε η επιτροπή με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για την ανέγερση του ναού. Η ανταπόκριση των κατοίκων υπήρξε άμεση και συγκινητική.

Το 1971 έγινε λαχειοφόρος, με σκοπό την αποπεράτωση των εργασιών για τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής ναός κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες.

Διαβάστε και δείτε εικόνες από την μαγευτική ενορία του Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.