ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Υπό την αιγίδα του Αρχιμανδρίτη, Αθανασίου Μισσού και των πνευματικών τέκνων του. Ευχαριστούμε την κα. Δέσποινα Χαρτερού και τον κ. Παναγιώτη Δημητρίου για την φιλοξενία στον χώρο τους!

Χριστούγεννα με την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online. Απολαύστε σε ζωντανή μετάδοση από το διαμάντι της Δωδεκανήσου τη Ρόδο παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια από ζωντανή ορχήστρα.

Μουσικοί – Καλλιτέχνες
Κωνσταντάκης Κυριάκος, Ακορντεόν
Κωνσταντάκης Νεκτάριος, Βιολί

Αντωναράκης Γεώργιος, Λαούτο
Δημητρίου Παναγιώτης, Κιθάρα & Τραγούδι
Γιαλλουράκη Άννα, Τραγούδι
Καρακατσάνη Νούλα, Τραγούδι

Υπό την αιγίδα του Αρχιμανδρίτη, Αθανασίου Μισσού και των πνευματικών τέκνων του.

Ευχαριστούμε την κα. Δέσποινα Χαρτερού και τον κ. Παναγιώτη Δημητρίου για την φιλοξενία στον χώρο τους!

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΕΥΧΕΣ

Τα χριστουγεννιάτικα έθιμα ποικίλουν από χώρα σε χώρα.

Ο εορτασμός των Χριστουγέννων για αρκετά έθνη περιλαμβάνει το στήσιμο και το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου, το κρέμασμα των χριστουγεννιάτικων στεφανιών, χριστουγεννιάτικα στολίδια, ζαχαρωτά και την δημιουργία της σκηνής της Γέννησης που περιγράφει την γέννηση του Ιησού Χριστού.

Ψάλλονται τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα και διηγούνται ιστορίες με θέμα τους το μωρό Ιησού, τον Άγιο Νικόλαο, τον Άγιο Βασίλη και τον Πατέρα των Χριστουγέννων.

Επίσης τα Χριστούγεννα πραγματοποιείται η ανταλλαγή χριστουγεννιάτικων ευχετήριων καρτών, το κάψιμο των κούτσουρων και η ανταλλαγή δώρων.

Μαζί με το Πάσχα, τα Χριστούγεννα είναι μια από τις πιο σημαντικές περιόδους στο χριστιανικό ημερολόγιο και συχνά συνδέεται στενά με άλλες εορτές όπως η εορτή του Αγίου Νικολάου, η εορτή του Αγίου Στεφάνου, η Πρωτοχρονιά και η εορτή των Θεοφανίων.

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-3)
  1. Ειρηνη 3 χρόνια πριν

    Καλά Χριστούγεννα!!!

    ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.