Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, συναντήθηκε σήμερα με τον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο στο Πατριαρχείο της Σερβίας στο Βελιγράδι.

Κατά τη συνάντηση ο Πατριάρχης Σερβίας καλωσόρισε θερμά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας, τονίζοντας ότι το Πατριαρχείο της Σερβίας διατηρεί αδελφικές σχέσεις με τον κυπριακό λαό και την Κυπριακή Εκκλησία.

Από πλευράς του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «εννέα μήνες μετά που ανέλαβα τα καθήκοντα μου, η παρουσία μου εδώ είναι ένδειξη της σημασίας που δίνουμε στις εξαιρετικές μας σχέσεις με τη Σερβία. Γνωρίζω τον δικό σας αγώνα. Έχουμε παρόμοιες έγνοιες και εμείς στις κατεχόμενες περιοχές μας, με την καταστροφή της θρησκευτικής μας κληρονομιάς, κάτι που εν έτει 2023 είναι απαράδεκτο. Η Κυπριακή Δημοκρατία στηρίζει σθεναρά τις θέσεις της Σερβίας και είμαι εδώ μαζί με τρεις Υπουργούς για να στείλουμε ένα μήνυμα – αλλά δεν είναι μόνο η συμβολική σημασία, είναι και η ουσιαστική – για να δούμε πώς εργαζόμαστε ώστε να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τις σχέσεις μας».

Χθες
Την πρώτη του επίσκεψη στο Βελιγράδι με την ιδιότητα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας πραγματοποιεί ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος χθες, Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, έτυχε θερμής υποδοχής από τον Πρόεδρο Aleksandar Vučić. Στο πλαίσιο των επαφών του στην πρωτεύουσα της Σερβίας ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα επισκεφθεί σήμερα και τον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, συνοδευόμενος από τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας, μετέβη νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης στο Προεδρικό Μέγαρο της Σερβίας, όπου τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της χώρας κ. Aleksandar Vučić, καθώς στρατιωτικό άγημα απέδιδε τιμές.

Ακολούθησε ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων Κύπρου και Σερβίας και στη συνέχεια οι δύο ηγέτες παρακάθισαν σε κατ΄ιδίαν συνάντηση, την οποίαν ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.