ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΑΓΙΟΣ: Τριάντα ένα ολόκληρα χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα 11 Απριλίου 2022 από τον πρόωρο χαμό του Ζακυνθινού Συνθέτη Δημήτρη Λάγιου. Ο Δημήτρης Λάγιος που απλά δεν πρόλαβε. Εραστής της Ζακύνθου, της Κύπρου και της Επτανησιακής μουσικής μας παράδοσης.

Έγραψε, δίδαξε και τραγούδησε όσα πρόλαβε στα 39 χρόνια της σύντομης ζωής του.

Έφυγε στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού της Αθήνας, σαν σήμερα 11 Απρίλη το 1991. Η Χορωδία Ζακύνθου «Η Φανερωμένη» μαζί με την νεοσύστατη Μαντολινάτα «Αναστάσιος Λευτάκης 1958» παραβρέθηκαν σήμερα το πρωί στην Πλατεία Λάγιου στην Αγία Τριάδα και τέλεσαν στην μνήμη του μία σεμνή τελετή. Σεμνή, όπως τού άρμοζε.

Μαζί με την χορωδία και την μαντολινάτα στον χώρο του μνημείου παραβρέθηκαν και οι μαθητές της Ε’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζακύνθου με τους δασκάλους της κ. Δήμητρα Σιαπλαούρα και Άκη Λαδικό και τον Διευθυντή του σχολείου κ. Ηλία Φλάμπουρα.

Τα παιδάκια την ώρα που η μαντολινάτα έπαιζε την «Γαλήνη» άφηναν ένα ένα από ένα λουλούδι στο μνημείο του αείμνηστου Δημήτρη Λάγιου. Ένας εκ των μαθητών της τάξης, ο Διονύσης Π. Κόκλας τραγούδησε τον «Φιλόπατρη» κερδίζοντας άξια το χειροκρότημα όλων των παραβρισκόμενων.

Η χορωδία τραγούδησε το «Σεργιάνι» του ενώ για τον Λάγιο μίλησαν εκ μέρους του σχολείου ο δάσκαλος Άκης Λαδικός, ο πατέρας του οποίου αείμνηστος Δήμαρχος Ανδρέας Λαδικός τοποθέτησε στην Πλατεία το μνημείο του Λάγιου και εκ μέρους της χορωδίας ο πρώην Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ζακυνθίων συνταξιούχος εκπαιδευτικός και φίλος του Λάγιου κ. Γιάννης Πομώνης.

Η εκδήλωση μνήμης έκλεισε με μικρές ομιλίες από τον κ. Βουλευτή Ζακύνθου Διονύση Ακτύπη, κ. Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου Κατερίνα Μοθωναίου, κ. Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Στασινόπουλο, τον αναπληρωτή Δημάρχου κ. Νικήτα Σπίνο και τον Πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου πόλης και μέλος της χορωδίας κ. Κωνσταντίνο Πέττα.

Πηγή ZANTETIMES

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.