Στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Καλοκάστρου λειτούργησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος την Β΄ Κυριακή των Νηστειών, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Γρηγορίου, Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης του Παλαμά.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προέβη στην χειροτονία σε διάκονο του κ. Κωνσταντίνου Τσεπλερή, ο οποίος είναι έγγαμος με την Αθανασία Σιδέρη και κατάγεται από την ενορία του Καλοκάστρου.

Στο μυστήριο της χειροτονίας συμμετείχαν Ιερείς και Διάκονοι, που ήρθαν για να τιμήσουν το νέο κληρικό και να προσευχηθούν για την πνευματική πρόοδο και προκοπή του.

Ο νεοχειροτονηθείς, εκφράζοντας τις πλέον θερμές ευχαριστίες του αλλά και την υιική αφοσίωσή του στον Επίσκοπο και τους παρευρισκόμενους Πατέρες, κατέθεσε με απλότητα τις σκέψεις και τα συναισθήματά του, εξαίροντας τη χαρά που αισθάνεται για το γεγονός της χειροτονίας του, και μάλιστα σε ώριμη ηλικία και μετά από πολλή σκέψη και προσευχή, καθώς διανύει το 32ο έτος της ηλικίας του.

Ο Σεβασμιώτατος, απ’ την πλευρά του, εξέφρασσε τη χαρά και τον ενθουσιασμό του για το γεγονός της εισόδου ενός νέου κληρικού στην ιερατική οικογένεια της Μητροπόλεως, για να διακονεί την Εκκλησία του Χριστού και να καλύπτει τις πνευματικές ανάγκες των πιστών στις ακριτικές και παραμεθόριες περιοχές της Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου.

Ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τον νεοχειροτονηθέντα να υπομένει τις τυχόν θλίψεις και δοκιμασίες που θα συναντήσει στην ιερατική του πορεία με υπομονή, με καρτερία, με ταπείνωση, με γνώμονα πάντοτε, όχι το προσωπικό όφελος, αλλά τη σωτηρία των ανθρώπων, και του ευχήθηκε να ζήσει χρόνια πολλά στερεωμένος και ευλογημένος.

Ευχαρίστησε δε και τον Εφημέριο π. Βασίλειο Φλαμούρη για την προετοιμασία και την ευπρέπεια του Ιερού Ναού, αλλά και για την πολυετή και καθημερινή διακονία του στην ενορία του Καλοκάστρου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.