Η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως τίμησε με κατάνυξη και ιεροπρέπεια τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Νεομάρτυρος Αθανασίου του Κουλακιώτου, ενός εκ των τοπικών Αγίων της, αφού ο Άγιος μαρτύρησε στο χώρο του κοιμητηρίου της Ξηροκρήνης.

Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων, και συγκεκριμένα της Ιεράς Αγρυπνίας προς τιμήν του Αγίου στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, ήταν ο περικαλλής Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Ξηροκρήνης.

Η Ιερά Αγρυπνία ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης 6 Σεπτεμβρίου 2018 με τον Πανηγυρικό Εσπερινό, συνεχίστηκε με τον Όρθρο, και κορυφώθηκε με την τέλεση της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας από τον Σεβασμιώτατο.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος, αφού ευλόγησε το κόλλυβο προς τιμήν του Αγίου Αθανασίου και ευχαρίστησε τους πατέρες και τους συνεργάτες του Ιερού Ναού για την προετοιμασία της Πανηγύρεως και την φιλοξενία, τους ιεροψάλτες και τους ιερόπαιδες που διακόνησαν το αναλόγιο και το Ιερό Βήμα αντίστοιχα και τον πιστό λαό του Θεού, που συμμετείχε στην Ιερά Αγρυπνία και αξιώθηκε αυτής της ευλογίας, απένειμε το οφφίκιο του Οικονόμου στον εφημέριο της ενορίας π. Δανιήλ Πουπάζα.
Χειροθεσία Οικονόμου από τον Νεαπόλεως Βαρνάβα

Χειροθεσία Οικονόμου από τον Νεαπόλεως Βαρνάβα

Χειροθεσία Οικονόμου από τον Νεαπόλεως Βαρνάβα


Χειροθεσία Οικονόμου από τον Νεαπόλεως Βαρνάβα

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.