Δύο ημέρες πριν από τη μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Γεννήσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, η Αγία μας Εκκλησία τιμά την ιερά μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας.

Την έφορο και προστάτιδά της Αγία πανηγύρισε όλως ιδιαιτέρως η ομώνυμη Ενορία της Νέας Κηφισιάς, της Αποστολικής Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για έναν περικαλλέστατο Ιερό Ναό που θεμελιώθηκε από τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο, με το ανύστακτο ενδιαφέρον του οποίου ανεγέρθη και αποπερατώθηκε προς δόξα του Τριαδικού Θεού, παραδίδοντας στους πιστούς έναν Ναό – κόσμημα για τις λατρευτικές τους ανάγκες.

Του πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε με την άδεια και ευλογία του Παναγιωτάτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος υπηρέτησε στην Μητρόπολη της Θεσσαλονίκης έως της εκλογής του σε Μητροπολίτη.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν μεγάλος αριθμός Κληρικών με επικεφαλής τον Γεν. Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι.Μ.Θ. Παν. Αρχιμ. Φώτιο Ζαρζαβατσάκη, τον Προϊστάμενο του Ναού Παν. Αρχιμ. Γαβριήλ Αλεξίου και τους Εφημερίους του Ναού Πρωτ. Θωμά Γαλίδη και Πέτρο Μαμαλιόγκα.

Ευσεβείς πιστοί προσήλθαν στον ανθοστόλιστο Ναό να προσκυνήσουν το απότμημα του Ιερού Λειψάνου της αθληφόρου Αγίας και την Ιερή της Εικόνα, αποδίδοντας τον σεβασμό τους και καταθέτοντας την αγάπη τους στην προστάτιδά τους.

Ανάμεσά τους ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας και οι Βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης κ.κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και Δημήτριος Κούβελας.

Την διακονία του λόγου ανέλαβε ο Παν. Αρχιμ. Μιχαήλ Σαντοριναίος, Ιεροκήρυκας της Ι. Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, σκιαγραφόντας τον βίο, τους αγώνες, τις αρετές και το Μαρτύριο της Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας.

Στο τέλος ο χοροστατών Μητροπολίτης ευχαρίστησε εκ μέσης καρδίας τον Παναγιώτατο κ. Άνθιμο για την ευγενική του πρόσκληση να προεξάρχει της φετινής πανηγύρεως, επαίνεσε τους Εφημερίους του Ναού για το σπουδαίο έργο που επιτελείται στην Ενορία της Αγίας Αναστασίας Θεσσαλονίκης και ευχήθηκα ευλογημένα Χριστούγεννα σε όλους!

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.