Έγγραφο προς τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα για να βρει την καλύτερη λύση για τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ έστειλε ο Μητροπολίτης Χαλκίδος Χρυσόστομος.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο επισκέφθηκαν σήμερα στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως ο Πρόεδρος κ. Γεώργιος Σελεβάκος και τα μέλη του Δ.Σ. της Ενώσεως Εργαζομένων Εταιρείας «ΛΑΡΚΟ».

Το Διοικητικό Συμβούλιο, αφού ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο, για την παρέμβασή του υπέρ των εργαζομένων στο ανοικτό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων στις 16 Φεβρουαρίου 2022 εξέθεσε και τα αιτήματα των υπό απόλυση εργαζομένων και των οικογενειών τους για διασφάλιση της συνέχειας της παραγωγικής λειτουργίας και των θέσεων εργασίας της Εταιρείας.

Ο Σεβασμιώτατος άκουσε μετά προσοχής και στήριξε τους προσελθόντες και τον αγώνα τους, ενώ, αμέσως μετά, παρενέβη με έγγραφό του προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει: «πρέπει να εξασφαλισθούν με αξιοπρεπή τρόπο οι εργαζόμενοι, οι οποίοι, εντός ολίγου, θα ευρεθούν, κυριολεκτικά, στο δρόμο. Να επαναπροσληφθούν από τη νέα διοίκηση όσοι επιλεγούν, οι δε λοιποί να συνταξιοδοτηθούν ή να τους εξασφαλισθεί κανονική εργασία με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστικές εισφορές.

Είμαι βέβαιος ότι θα εύρετε την καλύτερη λύση, ώστε να μην αδικηθούν οι άνθρωποι και οι οικογένειές τους, ούτε να αντιμετωπισθούν ως επαίτες, οι οποίοι θα λαμβάνουν πενιχρά επιδόματα, λαμβανομένου υπ’ όψιν ότι της ευημερίας των αριθμών και των οικονομικών μεγεθών προηγείται η αξιοπρέπεια των ανθρώπων».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.