Νέος Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών με απόφαση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, διορίστηκε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Ιάκωβος Ανδριόπουλος.

Ο π. Ιάκωβος Ανδριόπουλος γεννήθηκε στην Πενσυλβάνια των Η.Π.Α.

Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Hohenstaufen Gymnasium και στο Kaiserslautern της Γερμανίας.

Αποφοίτησε από την Θεολογική σχολή του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο πανεπιστήμιο της Exeter με αντικείμενο τον «Εθνοφυλετισμό» και «Το Πρόσωπο του Πρόσφυγα».

Μιλάει την αγγλική και ελληνική γλώσσα ως μητρικές γλώσσες, και επιπλέον μιλάει ιταλικά, ισπανικά και γερμανικά.

Έχει ολοκληρώσει την στρατιωτική του θητεία στην Ελλάδα.

Διετέλεσε με επιτυχία γραμματέας εξωτερικών υποθέσεων και κοινωνικών προγραμμάτων της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας και Φιλαδέλφειας, Νέας Χαλκηδόνας.

Μέχρι και σήμερα συμμετέχει ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συμβουλίου των Εκκλησιών της Ευρώπης για την μετανάστευση (CCME), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΧΙΣΤΟ Α.Ε., μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της PMC ΑΕ καθώς και αναπληρωματικό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Council of European Churches.

Διετέλεσε εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως και μέλος της Αντιπροσωπείας στο Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών.

Από το έτος 2020 έως και σήμερα τέλεσε χρέη Διευθυντού Ανάπτυξης στην Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών με επιτυχία.

Είναι προϊστάμενος στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Νέας Χαλκηδόνας και είναι χειροτονία του Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.