Παρών ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος, φορείς, σύλλογοι και κόσμος.

Σε κλίμα συγκίνησης το Ρέθυμνο υποδέχεται το νέο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομο.

Ο νέος Ιεράρχης έφτασε λίγο μετά τις 11:30 στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τους πολίτες που συγκεντρώθηκαν για να συγχαρούν τον Μητροπολίτη και να παραστούν στην τελετή.

Μητροπολίτης Ρεθύμνης κ. Πρόδρομος: “Σήμερα το Ρέθυμνο γίνεται και δικός μου τόπος”

Στην αντιδώνησή του ο νέος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος ανέφερε μεταξύ άλλων: “Καταθέσατε γλαφυρά τα γνήσια αποτυπώματα της ταυτότητας και της μαρτυρίας τούτου του ευλογημένου τόπου. Προβάλατε βιωματικά τον πλούτο και τον στέφανο του πολιτισμού, της ιστορίας και της παράδοσης, το Ρέθυμνο των Γραμμάτων και των Τεχνών, των αγίων και των λογίων, του πολιτισμού και της ιστορίας., της δημιουργίας και 8της προσφοράς, της προόδου και της ευημερίας.

Σήμερα γίνεται και δικός μου τόπος. Ο τόπος τούτος της Αρκαδικής εθελοθυσίας , της παράδοσης και της παιδείας εμπνέει πλέον και το δικό μου αναστοχασμό. Κάθε γωνιά της ευλογημένης εκκλησιαστικής αυτής επαρχίας γίνεται πλέον σημείο της εκκλησιαστικής μου αναφοράς και εφαλτήριο Εκκλησιαστικής διακονίας. Για τη δόξα του Χριστού και την και τη Σωτηρία των έμψυχων εικόνων Του. Προσεύχομαι σήμερα εδώ απεσταλμένος της Εκκλησίας για να ευαγγελίζομαι στις ψυχές σας τον Χριστό, για να μαρτυρώ τον Χριστό, για να τρέχει το Ευαγγέλιο.

Έρχομαι για να σας παραλάβω από το χέρι, για να πορευτούμε μαζί το δρόμο του Ευαγγελίου χωρίς άλματα και πρόσκαιρους ενθουσιασμούς, χωρίς χειροκροτήματα και πρόσκαιρα πυροτεχνήματα που κρατούν λίγο και τελειώνουν γρήγορα, αλλά με συναίσθηση ότι τίποτα τελικά δεν είναι εγωιστικά δικό μας κτήμα, αλλά όλα είναι δωρεές και δωρήματα του πανάγαθου θεού και γι αυτό οφείλουμε να το μοιραζόμαστε. Σας παρακαλώ και σας προτρέπω. Ελάτε όλοι μαζί με ενότητα και φιλότιμο πνευματικό”.

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργος Μαρινάκης υποδέχτηκε το νέο Ιεράρχη με μια συγκινητική προσφώνηση. Παρών στην τελετή ενθρόνισής είναι ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κκ Ευγένιος, ο οποίος υποδέχτηκε με θέρμη τον νέο Μητροπολίτη Ρεθύμνου Πρόδρομο, σε μια πόλη όπου υπήρξε Μητροπολίτης για δώδεκα ολόκληρα χρόνια, με τις στιγμές να είναι ιδιαίτερα συγκινητικές.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα πως θα ακολουθήσει πομπή προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, δια της οδού Αρκαδίου και στη συνέχεια θα τελεστεί η Ακολουθία της Ενθρονίσεως.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Ώρα 11.30’ π.μ.: Άφιξη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου, στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτου Ρεθύμνης, όπου θα λάβει χώρα προσφώνηση – καλωσόρισμα εκ μέρους του Εντιμ. Κ. Γ. Μαρινάκη, Δημάρχου Ρεθύμνης και σύντομη αντιφώνηση του Σεβασμιωτάτου.

Θα ακολουθήσει πομπή προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, δια της οδού Αρκαδίου.

Ώρα 12η μεσημβρινή: Ακολουθία της Ενθρονίσεως. Ομιλίες καί Ενθρονιστήριος λόγος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας.

Εντός του Ιερού Ναού θα έχουν ήδη εισέλθει οι έχοντες προσωπική πρόσκληση εκπρόσωποι Αρχών και Φορέων, καθώς και αριθμός πιστών, σύμφωνα με τις δυνατότητες της χωρητικότητας του Ι. Ναού, για την αποφυγή δημιουργίας συνωστισμού.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος θα δεχθεί τις ευχές των Αρχών, του Ιερού Κλήρου και των Μοναστικών Αδελφοτήτων.

Ώρα 6.00 μ.μ.: Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων Ρεθύμνης, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου.

Την Κυριακή, 20 Μαρτίου 2022 θα τελεσθεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Ρεθύμνης.

Μετά το πέρας του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος θα δεχθεί τις ευχές των ανθρώπων του Τόπου μας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.