Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ -Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την ακράδαντη πεποίθηση ότι ο νέος διάκονος θα σταθεί αντάξιος των προσδοκιών στη διακονία της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η χαρμόσυνη ημέρα ολοκληρώθηκε με δεξίωση που ακολούθησε στην αίθουσα κάτω από τον Ιερό Ναό.

Το πρωί του Σαββατου, 16 Ιουλίου 2022, τελέσθηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας κατά την οποία ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας τέλεσε την χειροτονία εις διάκονο του Συμεών Μένε.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Νικήτας προέστη της Θείας Λειτουργίας συλλειτουργούντος του Επίσκοπο Ιλίου κ. Ραφαήλ. Συλλείτούργησαν επίσης ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νήφων Τσιμαλής, Διευθυντής του Γραφείου του Αρχιεπισκόπου, ο Οικονόμος Kristian Akselberg, ο Αρχιδιάκονος Δρ Γεώργιος Τσουρούς και οι Διάκονοι της Αρχιεπισκοπής Παντελεήμων Μάξφιλντ, Κωνσταντίνος Μαμούρης και Κένεθ Πάρκερ.
Κατά την προσφώνηση του ο νέος διάκονος ευχαρίστησε τον κ. Νικήτα και τον κ. Ραφαήλ για την καθοδήγηση καθώς και τους γονείς και την οικογένειά του για την στήριξη σε αυτή την απόφαση.

Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την ακράδαντη πεποίθηση ότι ο νέος διάκονος θα σταθεί αντάξιος των προσδοκιών στη διακονία της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η χαρμόσυνη ημέρα ολοκληρώθηκε με δεξίωση που ακολούθησε στην αίθουσα κάτω από τον Ιερό Ναό.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.