ΕΛΛΑΔΑ-ΝΕΑ: Πότε θα πληρωθούν και οι τελευταίοι συνταξιούχοι. Ποιοι οι δικαιούχοι αποζημιώσεων ειδικού τύπου. Όλες οι πληρωμές στα ταμεία.

ΠΛΗΡΩΜΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ: Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Απριλίου 2020 την Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020
Το ΝΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις Απριλίου 2020 την Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

(Τα υπόλοιπα ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις Απριλίου 2020 την Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020)

ΕΡΓΑΝΗ – Αποζημιώσεις

Καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού και σε όσους έμειναν, σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», άνεργοι για οποιονδήποτε λόγο στο διάστημα 1-20 Μαρτίου.

– Μείωση κατά 40% των μισθωμάτων πρώτης κατοικίας των εργαζομένων που ανήκουν σε επιχειρήσεις που ανεστάλη η λειτουργία τους.

Σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις, ενισχύονται από την κυβέρνηση:

– Με μέτρα τόνωσης της ρευστότητάς τους.

– Με αναστολή όλων των διοικητικών υποχρεώσεών τους για εκ των προτέρων καταχώριση αλλαγών χρόνου εργασίας, ώστε να προσαρμόζονται γρήγορα και αποτελεσματικά στις πρωτόγνωρες συνθήκες λειτουργίας τους.

– Με ειδική πρόνοια για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε τομείς της εφοδιαστικής αλυσίδας, ώστε να προσαρμόσουν τη λειτουργία τους στην έκτακτη αύξηση της ζήτησης (λειτουργία τις Κυριακές, υπερωριακή απασχόληση, χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια).

– Με αναστολή της καταβολής των ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεών τους, καθώς και με τη μείωση κατά 40% των μισθωμάτων επαγγελματικής στέγης πληττόμενων εργοδοτών.

Τις 60.000 έφτασαν οι αιτήσεις των επιχειρήσεων/εργοδοτών που υποβλήθηκαν στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» μέσα σε ένα 24ωρο, για τα μέτρα στήριξης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Όσοι κάνουν αίτηση (έως τις 31 Μαρτίου) θα λάβουν την ειδική αποζημίωση των 800 ευρώ (όπως και οι εργαζόμενοί τους), δυνατότητα καταβολής του Δώρου Πάσχα το καλοκαίρι και παράλληλα αναστολή καταβολής φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων και δόσεων ρυθμίσεων, αλλά και καταβολή του 60% του μισθώματος του επαγγελματικού ακινήτου τους.

ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Από τις 24/03/2020 έως τις 26/03/2020 ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. πραγματοποίησε πληρωμές ύψους 2.031.272,61.
Οι πληρωμές αφορούν τις εθνικές και τοπικές ομάδες leader, το μέτρο των δασώσεων, πληρωμή μεταφορικών νησιών Αιγαίου και νέοι αγρότες.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.