ΑΡΙΑ ΚΑΛΥΒΑ: ΣΑΛΟ έχει προκαλέσει μια φράση που χρησιμοποίησε χθες στο ΠΡΩΙΝΟ του ΑΝΤ1 με τον Γιώργο Λιάγκα η γνωστή δημοσιογράφος Άρια Καλύβα.

Συγκεκριμένα σε απάντηση όσων έλεγε ο Ανδρέας Καραγιάννης για την Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου που ξηλώθηκε από την Κιβωτό του Κόσμου για να γίνει σινεμά, η Άρια Καλύβα ανέφερε τα εξής:

΄΄Καλύτερα που έκλεισε, που έγινε σινεμά, από το να βλέπουν τοιχογραφίες αγιογραφίες καλύτερα να διαπαιδαγωγούνται τα παιδιά με το σινεμά”.

Η φράση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση τόσο του Ανδρέα Καραγιάννη όσο και Ιερέα που με επιστολή του στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE αναφέρει τα εξής:

Κύριε Καραγιάννη,

Σας παρακολούθησα χθες στην εκπομπή το ΠΡΩΙΝΟ του κυρίου Λιάγκα σε συζήτηση γύρω από την Κιβωτό του Κόσμου.

Κάποια στιγμή η κυρία Άρια Καλύβα σχολίασε ΄΄Καλύτερα που έκλεισε, που έγινε σινεμά, από το να βλέπουν τοιχογραφίες αγιογραφίες καλύτερα να διαπαιδαγωγούνται τα παιδιά με το σινεμά”.

Εσείς δεν της απαντήσατε, αλλά θα παρακαλούσα να βγάζατε την επιστολή μου:

ΝΤΡΟΠΗ σας κυρία Άρια Καλύβα, μάλλον δεν ξέρετε την ιστορία της Ελλάδος. Αν αυτός ο πονεμένος τόπος έχει παιδεία, αν οι πρόγονοί μας είχαν διαπαιδαγωγηθεί, αυτό το οφείλουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία κυρία μου, που με αυτοθυσία κράταγαν ανοιχτά τα σχολειά και στήριζαν αιώνες τον Ελληνισμό.

Η ζωή της Εκκλησίας είναι συγκεκριμένη, με ορθή πίστη στο ζώντα Τριαδικό Θεό, λατρευτική ζωή, αγωνιστική πορεία καθάρσεως και αγιασμού.

Οι γονείς αξίζει από μικρά να οδηγούν τα παιδιά τους τακτικά στην Εκκλησία.

Να συνηθίζουν, να λειτουργούνται, να ασπάζονται τις εικόνες, να κάνουν σωστά το σταυρό τους, να κοινωνούν των αχράντων μυστηρίων.

Ας είναι ζωηρά και άτακτα, ας κλαίνε, δεν πειράζει, μαθαίνουν, μυρίζουν τα ρούχα τους λιβάνι, ευλογούνται, αγιάζονται.

π Ιγν Θεοδωρόπουλος

Η απάντηση του Ανδρέα Καραγιάννη

΄΄Σέβομαι και εκτιμώ την Άρια Καλύβα όμως η χθεσινή τοποθέτηση ήταν απαράδεκτη και αναμένω να ανακαλέσει.

Τα παιδιά μας από το να είναι μπροστά σε μια οθόνη, σινεμά, τάμπλετ, καλύτερα να εξυψώνουν το πνεύμα τους μέσα στην Εκκλησία.΄΄

Καραγιάννης Ανδρέας
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.