Την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018, μέσα σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία στην ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Οδηγήτριας Γωνιάς, χοροστατούντος της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου Α΄ και συμπροσευχομένων του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου, και των Μακαρ. Αρχιεπισκόπων Κύπρου κ. Χρυσοστόμου και Αλβανίας κ. Αναστασίου. Συμπροσευχήθηκαν, επίσης, εκπρόσωποι Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, οι Ιεράρχες της Εκκλησίας της Κρήτης, οι Σεβασμιώτατοι ως και τα λοιπά μέλη των Συνοδειών των Προκαθημένων, οι Σεβασμιώτατοι και οι κ. Καθηγητές, Εταίροι της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, Μοναστικές Αδελφότητες, καθώς και πλήθος Κληρικών και πιστών. Ο Παναγιώτατος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τέλεσε Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως πάντων των μακαρία τη λήξη γενομένων ευεργετών, κτητόρων και Εταίρων της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης.

Ακολούθως, προχείρισε σε Άρχοντα του Οικουμενικού Θρόνου τον Γενικό Διευθυντή της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, Δρ. Κωνσταντίνο Ζορμπά, απονέμοντάς του το Οφφίκιο του «Ιερομνήμονος» της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, τιμώντας τον για τη συνολική προσφορά του στην Ορθοδοξία, καθώς και για την ουσιαστική συμβολή του, στην πραγματοποίηση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, η οποία φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος κατά το έτος 2016.

Ο Παναγιώτατος αναφέρθηκε εις τα προνόμια της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας και την τιμή συμμετοχής εις αυτά, ως και εις την προέλευση των οφφικίων, εξαίροντας τις ικανότητες και τα χαρίσματα του προχειρισθέντος. Όπως υπογράμμισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο Δρ Ζορμπάς είναι «άοκνος εργάτης της Εκκλησίας» και έχει προσφέρει πολλά στην Επιστήμη της Θεολογίας, αλλά και στα εκκλησιαστικά δρώμενα γενικότερα.
Άρχων του Οικουμενικού Θρόνου o Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς

Άρχων του Οικουμενικού Θρόνου o Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.