Ποια ειναι τα καθήκοντα και οι υποχρεώσεις του Άρχων Οφφικιάλου του Οικουμενικού Πατριαρχείου που θα αναγορευτεί ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Άρχων Οφφικιάλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου θα αναγορευτεί ο Σωτήρης Τσιόδρας και όλη η Ελλάδα gogglάρει τι ειναι αυτο.

Τα οφφίκια είναι εκκλησιαστικοί τιμητικοί τίτλοι, που απονέμονται σε λαϊκούς και στον ανώτερο ή τον κατώτερο κλήρο, από Πατριάρχη.

Όλοι οι οφφικίαλοι είναι άρχοντες του Θρόνου και η ιδιότητα τους αυτή προτάσσεται του τίτλου τους. Όσοι είναι επιστήμονες και λόγιοι, προσφωνούμενοι καλούνται εντιμολογιώτατοι, ενώ οι λοιποί εντιμότατοι. Όσοι έχουν σχέση με την ψαλτική τέχνη, προσφωνούνται μουσικολογιώτατοι. Όσοι οφφικίαλοι έχουν ιερατική ή μοναχική ιδιότητα, υπερισχύει η καθιερωμένη για την τάξη τους εκκλησιαστική προσφώνηση.

Τα απονεμόμενα σήμερα υπό του Οικουμενικού Πατριάρχου αρχοντίκια αποτελούν υψίστη τιμή για κληρικούς και λαϊκούς. Κάθε οφφίκιο συνοψίζει μια διακονία αιώνων, τιμημένη από μυριάδες ευσεβών και ορθοδόξων χριστιανών, οι όποιοι πρόσφεραν στην Εκκλησία τη συμπαράσταση τους, για τη σωστική πορεία της μέσα στην Ιστορία. Εξ αυτού και η κατά καιρούς στρατευόμενη Εκκλησία μνημονεύει με ευγνωμοσύνη πάντοτε τους ζώντες και προαπελθόντες οφφικίαλους αυτής.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (1)
  1. Βασιλης 2 χρόνια πριν

    Δεν υπάρχει καμία ντροπή πια, σε κανένα επίπεδο.. εντιμοτατος Τσιοδρας.. πρόσφερε αδικαιολόγητα λοκνταουν, ψευδή στοιχεία θανάτων, φόβο στο λαό, συνεργασία με στοές κλπ, κλπ. Ε, ας του δώσει και ο Πατριάρχης ένα τιμητικό ρόλο για το θεόπνευστο έργο του.. εδώ να μου πεις κάποιοι ανώτεροι κληρικοί συνεργαζόταν με τους Οθωμανούς, στον Σωτηράκη θα κολλήσουν.

    ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.