Δ Κυριακή των νηστειών. Του Οσίου πατρός ημών του Σιναΐτου, συγγραφέως της «Κλίμακος».

Την Κυριακή 7 Απριλίου του σωτηρίου έτους 2019 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμαρουσίου, κατά την ώρα του κατανυκτικού εσπερινού, στο δεξιό αναλόγιο έψαλε ο άρχων πρωτοψάλτης Παϊκόπουλος Δημοσθένης, της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, μετά της χορωδίας του, μετά από πρόσκληση του προϊσταμένου του Ιερού Ναού, αιδεσιμολογιωτάτου πρωτοπρεσβυτέρου πάτερ Χρήστου Μαρούδα και των διευθυντών του σχολείου εν «Ψαλτηρίω» κύριου Κωνσταντίνου Φωτόπουλου και Κωνσταντίνου Μπουσδέκη, οι οποίοι έψαχναν στο αριστερό αναλόγιο, μετά των μαθητών της σχολής τους.

Το χριστεπώνυμο πλήρωμα του ως άνω Ιερού Ναού παρακολουθούσαν τους Ιεροψάλτες με άκρως τεταμένη προσοχή και ζωντανό εν Χριστώ ενδιαφέρον, καθόσον και το ύφος και η σεμνότητα καθώς και η πλούσια λατρευτική εμπειρία των ιεροψαλτών ενθουσίασαν το εκκλησίασμα.

Προ της απολύσεως ο Πανοσιολογιώτατος εφημέριος του Ιερού Ναού, Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Σαράντης Σαράντος ευχαρίστησε το χορό των ιεροψαλτών και δη των προσκεκλημένων Κωνσταντινουπολιτών και μίλησε για δεκαεπτά λεπτά. Διάβασε μία παράγραφο, την πρώτη, από τον άρτι εκδοθέντα από τη μέγιστη Ιερά Μονή Βατοπεδίου, από το κεφάλαιο «Το Μυστήριο του Σταυρού».

Ο μεγαλωστί Μέγας Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς, εμφορούμενος άμεσα από την άκτιστη Χάρη του Αγίου Πνεύματος αναλύει και διδάσκει την σημασία του μυστηρίου του Τιμίου Σταυρού.

Καμία άλλη θρησκεία δεν διαθέτει ως αρχηγό τέτοιο Θεό, το θεάνθρωπο κύριο Ιησού Χριστό ο οποίος επί του Σταυρού και διά του θανάτου του ενέκρωσε το θάνατο και αίρων την αμαρτίαν όλου του ανθρωπίνου γένους, εδωρήσατο ημίν ζωήν την αιώνιον, με κορυφαία προσφορά την Ανάσταση. ακολουθεί εν συνεχεία η ομιλία του πάτερ Σαράντου αποκλειστικά στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Φανούρης Ευστράτιος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.