Την Ιερή Καθέδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Φανάρι, επισκέφθηκε νωρίς σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ο Πρόεδρος Παυλόπουλος, συνοδευόταν από τον Υφυπουργό Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, αρμόδιο για τα θέματα του οικουμενικού Ελληνισμού, τον Γεν.Γραμματέα της Προεδρίας, Πρέσβη Γ.Γεννηματά καθώς και τον Πρέσβη της Ελλάδος στην Άγκυρα, κ.Λουκάκη.
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας είχε συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και στη συνέχεια στην Αίθουσα του Θρόνου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με Συνοδικούς Μητροπολίτες, Ιεράρχες του Θρόνου και τους Κληρικούς της Πατριαρχικής Αυλής.
«Το Πατριαρχείο είναι λίκνο και κοιτίδα μας και πρέπει να αντιληφθεί η τουρκική ηγεσία ότι η παρουσία του στην Κωνσταντινούπολη είναι ένας από τους ισχυρότερους δεσμούς της Τουρκίας με την Ε.Ε. και τη Δύση», σημείωσε σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόσθεσε: «Ελπίζω και πιστεύω ότι στο τέλος η τουρκική ηγεσία θα το καταλάβει και θα δώσει τη δυνατότητα στο Πατριαρχείο να αναπτύξει το έργο του, ιδίως το εκπαιδευτικό, και μιλώ για την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης».
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη επίσκεψη εν ενεργεία Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Η τελευταία φορά που Αρχηγός του Ελληνικού Κράτους επισκέφθηκε το Φανάρι ήταν πριν 65 χρόνια και ήταν ο Βασιλιάς Παύλος που επισκέφθηκε την έδρα της Πρωτόθρονης Εκκλησίας της Ορθοδοξίας. Μετά την ολοκλήρωση της θητείας τους το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκαν οι πρώην Πρόεδροι Χρήστος Σαρτζετάκης και Κωστής Στεφανόπουλος.

προκόπης

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.