Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος εκφώνησε λόγο απευθυνόμενος στο Διοικητικό Συμβούλιο κατά τη διάρκεια του 33ου Ετήσιου Συνεδρίου Leadership 100 στη Νάπολη των ΗΠΑ στις 28 Φεβρουαρίου 2024.

Στην ομιλία του, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τον ζωτικό ρόλο του οργανισμού στην υποστήριξη της Εκκλησίας κατά τη διάρκεια της σαραντάχρονης ιστορίας της, τονίζοντας τη διαρκή κληρονομιά των ιδρυτών της.

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του Αρχιεπισκόπου:
Φίλοι μου – και είμαι τόσο υπερήφανος και χαρούμενος που σας αποκαλώ “φίλους μου” – μαζευτήκαμε για άλλη μια φορά στη Νάπολη για να μιλήσουμε για τους καρπούς της Ετήσιας Διάσκεψης του Leadership 100. Αυτή είναι η τριακοστή τρίτη.

Η τριακοστή τρίτη διάσκεψη της σαραντάχρονης ιστορίας αυτής της καταπληκτικής οργάνωσης! Θα πω περισσότερα για αυτή τη σημαντική επέτειο στην κύρια ομιλία μου στην Ολομέλεια, αλλά προς το παρόν, επιτρέψτε μου να πω, όπως έκανα προηγουμένως απευθυνόμενος στην Εκτελεστική Επιτροπή, ότι οι ιδρυτές μας μπορεί να έχουν φύγει από τη ζωή, αλλά τα θεμέλια που έχτισαν παραμένουν σταθερά και ισχυρά.

Έχουμε τόσα πολλά να γιορτάσουμε και τόσα πολλά να είμαστε ευγνώμονες. Η Leadership 100 παρέχει ουσιαστικές υπηρεσίες στην Εκκλησία και αφορά πολύ περισσότερα πέρα από τη χρηματοδότηση. Παρέχετε διορατικότητα και όραμα και συμβάλλετε στον καθορισμό της ατζέντας της Αρχιεπισκοπής φέρνοντας στην επιφάνεια τις διακονίες και τους οργανισμούς που επωφελούνται.

Το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο είναι σαν ένα ισχυρό “think tank” και μια απίστευτη πηγή ζωής για την Ιερά Αρχιεπισκοπή μας και για μένα προσωπικά ως Αρχιεπίσκοπό σας. Βασίζομαι σε όλους και όλες εσάς, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ιδιαίτερα της Εκτελεστικής Επιτροπής -όλους και όλες εσάς με επικεφαλής τον Πρόεδρό μας, τον μοναδικό Τζιμ Λογοθέτη. Μαζί με τα στελέχη και τα μέλη της Επιτροπής, που έχουν την αμέριστη στήριξη της Εκτελεστικής Διευθύντριας, Paulette Poulos, ο Πρόεδρος έχει μείνει στο ύψος του συνεχίζοντας την καθοδήγησή του.

Όλοι και όλες σας παρέχετε ανεκτίμητη διακονία μέσα στην Εκκλησία. Και χρησιμοποιώ τη λέξη «διακονία» επίτηδες. Η διακονία είναι πολύ περισσότερο από απλώς μια λειτουργική ακολουθία και πολύ περισσότερα από την αφιέρωση του χρόνου και του ταλέντου κάποιου. Η διακονία είναι αυτό που επιτυγχάνεται, όχι μόνο αυτό που επιδιώκεται.

Θα μιλήσω περισσότερο γι’ αυτό το θέμα την Παρασκευή στην κύρια ομιλία μου προς τα μέλη. Προς το παρόν, αρκεί να πούμε ότι τα επιτεύγματα των τελευταίων σαράντα ετών έχουν κρατήσει αυτή την Αρχιεπισκοπή σε πολύ καλή θέση.

Τώρα, πρέπει να ονειρευτούμε λίγο, και να σκεφτούμε τα επόμενα σαράντα χρόνια, και τι θα σημαίνουν αυτά όχι μόνο για τις επόμενες γενιές, αλλά και για τους νέους σήμερα, οι οποίοι βλέπουν όλο και περισσότερο την Leadership 100 ως μια πραγματική διακονία με την οποία ασχολούνται με όλη τους την καρδιά.

Ξέρω ότι αισθάνεστε όπως εγώ, και ευχαριστώ για το όραμά σας και τους ορίζοντες που θέλετε να φτάσετε.
Είθε ο Κύριος να μας χαρίσει δύναμη να επιτύχουμε όλους τους στόχους μας – για το καλό της Εκκλησίας Του και τη δόξα του Αγίου Ονόματός Του.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.