Ανακοίνωση εξέδωσε η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας με αφορμή την συμπλήρωση 4 ετών από την εις Κύριον εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη Πειραιώς κυρού Καλλίνικου.

«Ο μακαριστός γέροντας από την γενέτειρά του το Βαρθολομιό Ηλείας, μετέπειτα την Ιερά Μονή Βαρλαάμ Μετεώρων και ως την Ιερά Συνοδική Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής διήλθε ως δίκαιος ανήρ, ακάματος διάκονος και θερμότατος κήρυκας του Ευαγγελίου. Όταν δε ήλθε το πλήρωμα του χρόνου «ετέθη ο λύχνος επί την λυχνία». Εξελέγη τιτουλάριος Μητροπολίτης Ρωγών και αργότερα Μητροπολίτης Πειραιώς για να πορευθεί κατά την Σοφία Σολομώντος «δίκαιος δε εάν φθάση τελευτήσαι, εν αναπαύσει έσται· γήρας γαρ τίμιον ου το πολυχρόνιον ουδέ αριθμώ ετών μεμέτρηται· πολιά δε εστι φρόνησις ανθρώποις και ηλικία γήρως βίος ακηλίδωτος». (Σοφ. Σολ. 4, 8-9).

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Καλλίνικος ήταν θεοσεβής, ιεροπρεπής, με εκκλησιαστικό φρόνημα, ευλαβής, αξιοπρεπώς σοβαρός, απλός, μειλίχιος, ευπροσήγορος, θερμουργός αγωνιστής, παραδοσιακός και συνάμα πρωτοπόρος, μεθοδικός, ακούραστος και συνεπής. Επέδειξε αγαστή συνεργασία με τους ιερείς της Μητροπόλεως, που διαποίμανε και τους περιποιούσε την δέουσα τιμή. Οι διοικητικές του ικανότητες και η ακτινοβολία της παρουσίας του, κατά την πολυχρόνιο και ευδόκιμο υπηρεσία του ως Ποιμενάρχου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας βοήθησαν και ευεργέτησαν πλήθος ψυχών. Κύριο μέλημά του ήταν ο θεολογικός λόγος και η νεότητα. Στεκόταν για όλους και προς όλους με αγώνα και αγωνία ως πνευματικός Πατέρας. Για μικρούς και μεγάλους, μαθητές και διδασκάλους, περιωνύμους και ασήμους κατά κόσμον, μορφωμένους και απλοικούς, πλουσίους και πτωχούς, ισχυρούς και αδυνάτους.

Ένεκεν των υγειονομικών περιορισμών παρουσίας του ευαγούς Κλήρου και του φιλοχρίστου λαού εις την ως άνω επιμνημόσυνον δέησιν εις έκαστον Ι. Ναών της Μητροπολιτικής Περιφερείας Πειραιώς, θα τελεσθή κατά το τέλος της Θ. Λειτουργίας της Κυριακής 28 Φεβρουαρίου ε.ε. επιμνημόσυνος δέησις υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Γέροντος Μητροπολίτου πρ. Πειραιώς κυρού Καλλινίκου.

ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ του μακαριστού και αοιδίμου Μητροπολίτου Πειραιώς και Φαλήρου αιωνία η μνήμη!»

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.