Όπως αναφέρει Ιεράρχης του Πατριαρχείου Σερβίας στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE - Έντονη κινητικότητα υπάρχει από την πλευρά του Πατριαρχείο Σερβίας, όσον αφορά το θέμα της ευχαριστιακής κοινωνίας με την λεγόμενη "Μακεδονική Εκκλησία - Αρχιεπισκοπή Αχρίδος".

Ο Πατριάρχης Σερβίας και ο Αρχιεπίσκοπος Σκοπίων κ. Στέφανος, θα συλλειτουργήσουν την Πέμπτη 19 Μαϊου στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι.

Η Θεία Λειτουργία θα αρχίσει στις 09.00 και θα συλλειτουργήσουν όλοι οι Επισκόποι και των δύο Εκκλησίων.

Να αναφερθεί ότι ο Πατριάρχης Πορφύριος, ζήτησε από τους πιστούς να συμμετάσχουν όσοι περισσότεροι μπορούν στο συλλείτουργο συμφιλίωσης.

Η απόφαση αυτή έρχεται λίγες ημέρες πριν από τις δηλώσεις κυβερνητικών των Σκοπίων για συλλείτουργο του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Αρχιεπίσκοπο Στέφανο του Αγίου Πνεύματος.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν το συλλείτουργο μεταξύ Βαρθολομαίου και του αρχιεπισκόπου Στεφάνου, να πραγματοποιείται ανήμερα της Πεντηκοστής, φέτος στις 12 Ιουνίου.

Πάντως η Σερβική Ορθόδοξη εκκλησία που διατηρεί στη δικαιοδοσία της τη μοναδική νόμιμη και διεθνώς αναγνωρισμένη εκκλησία στα Σκόπια – που αρνείται την όποια ψευτομακεδονική ταυτότητα επιθυμούν να υιοθετήσουν οι γείτονες- δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα επίσημα επί του ζητήματος.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ήρθε μετά από αλλεπάληλες εκκλήσεις της πολιτείας των Σκοπίων.

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.