Με ένα οδυνηρό τέλος πρόκειται να ολοκληρωθεί η πολύκροτη υπόθεση του Φρανκ Άτγουντ ή Αντώνιου όπως είναι γνωστός μετά τη βάφτιση του σε Χριστιανό Ορθόδοξο, ο οποίος καταδικάστηκε για ένα έγκλημα για το οποίο, όπως ο ίδιος υποστηρίζει για δεκάδες χρόνια, δεν έπραξε ποτέ. Ωστόσο, δεν κατάφερε να αποδείξει το αντίθετο, με αποτέλεσμα σήμερα, 8 Ιουνίου στις 20:00 το βράδυ (10:00 το πρωί ώρα Αριζόνας), να εκτελείται από την Πολιτεία της Αριζόνας.

Αλγεινή εντύπωση, προκαλούν μάλιστα και τα τελευταία λόγια του θανατοποινίτη της Αρίζονας, αφού όπως ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά, «είμαι καταδικασμένος να πεθάνω για ένα έγκλημα που δεν διέπραξα, αλλά θα αφήσω τα στοιχεία που υποστηρίζουν οι εμπειρογνώμονες και τα επιχειρήματα που προβάλλουν οι δικηγόροι μου, να μιλήσουν για την αθωότητά μου».

Για την ιστορία, ο Φρανκ Άτγουντ βρέθηκε πίσω από τα κάγκελα της φυλακής με την κατηγορία της απαγωγής και της δολοφονίας ενός οκτάχρονου κοριτσιού το 1984. Αν και ο ίδιος υποστήριζε σε όλη του τη ζωή ότι ποτέ δεν έπραξε αυτό το έγκλημα, εντούτοις λόγω του φορτωμένου ποινικού μητρώου, η στοχοποίηση του από τις αρχές ήταν δρόμος… μονόδρομος, αν και υπήρχαν ακόμη μαρτυρίες για άλλο ύποπτο που θεάθηκε μαζί με το κοριτσάκι.

Από τότε και για 40 χρόνια σχεδόν, ο Αντώνιος παρέμεινε στη φυλακή των ΗΠΑ, με τη θανατική του καταδίκη να μην εκτελείται καθώς προχωρούσε σε ενστάσεις, χωρίς ωστόσο να καταφέρει ποτέ να αποδείξει την αθωότητά του. Κατά τη διάρκεια της ποινής του, ο Αντώνιος κατάφερε να έρθει σε επαφή και με τον Μητροπολίτη Λεμεσού κ.κ. Αθανάσιο, με τον οποίο αφού αντάλλαξε μηνύματα μέσω αλληλογραφίας, κατάφερε μάλιστα να συναντηθεί και μαζί του στην Αριζόνα.

Μιλώντας στον REPORTER, o Μητροπολίτης Λεμεσού, αναφέρει πως «πήγα τρεις φορές Αριζόνα και μίλησα μαζί του τις δυο φόρες, καθώς την τρίτη φορά δεν με άφησαν. Ο κυβερνήτης δεν μου επέτρεψε να τον δω, αλλά μιλούσαμε μέσω αλληλογραφίας για είκοσι και πλέον χρόνια. Και με τη γυναίκα του επίσης μίλησα πολλές φορές και κατ’ ιδίαν και μέσω τηλεφώνου και αλληλογραφίας. Δεν περιγράφονται τα συναισθήματά μου για την κατάληξη του Αντώνιου, γιατί είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο συνδεθήκαμε τόσα χρόνια πάρα πολύ πνευματικά. Γνωρίζω την αλήθεια γιατί μίλησα και με τον ίδιο και έγραψε μάλιστα και ο ίδιος την τελευταία του επιστολή που έστειλε».

Ως μια πονεμένη ιστορία χαρακτήρισε την υπόθεση ο Μητροπολίτης Λεμεσού, για να προσθέσει ότι, «ο ίδιος τη βιώνει πολύ ειρηνικά και δεν έχει μέσα στην ψυχή του εκδίκηση και κακία και ούτε γιατί να γίνει αυτό. Το πήρε πολύ σωστά και πνευματικά, αλλά είναι πολύ θλιβερό την ίδια ώρα να γνωρίζεις ότι θα πεθάνεις τη συγκεκριμένη ημερομηνία και συγκεκριμένη ώρα. Είναι κάτι που δεν μπορεί να διανοηθεί κανένας άνθρωπος».

Εκείνο που μένει από την υπόθεση του Αντώνιου, συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Λεμεσού, «είναι ότι τελικά ο άνθρωπος όταν βάλει τον Χριστό στη ζωή του, έχει ισορροπία και αρμονία. Δεν έχει αυτά τα αδιάφορα πράγματα που υπάρχουν στις ζωές των ανθρώπων, που απουσιάζει ο Θεός, έστω και αν βιώνει μια αδικία και μια ολοκληρωτική καταστροφή με τον θάνατο. Η υπόθεση του Αντώνιου, στέλνει αρκετά μηνύματα στην κοινωνία και σε εμάς όλους, διότι εμείς είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι, ζούμε τη ζωή μας όσο μπορούμε καλύτερα. Αυτός έχει 40 χρόνια που είναι κλεισμένος μέσα σε τέσσερις τοίχους μέσα σε φυλακές υψίστης ασφαλείας και κάθε 48 ώρες τον άφηναν να βγει μισή ώρα στην αυλή, χωρίς να βρεθεί μάλιστα με άλλο συγκρατούμενό του. Ήταν τελείως μόνος του».

Τα μαθήματα ζωής που έστειλε με το βίωμα του ο Αντώνιος είναι πάμπολλα, όπως και με την τελευταία του επιστολή. «Είναι και μαθήματα ζωής αυτά σίγουρα. Και το βιβλίο που έγραψε ο ίδιος ακόμη είναι πάρα πολύ σπουδαίο, αλλά το πιο συγκλονιστικό από όλα είναι η τελευταία επιστολή που έγραψε τις τελευταίες ημέρες και τη μεταφράσαμε εμείς και τη βάλαμε στο διαδίκτυο. Είναι και μια πρόσκληση σε όλους μας να προσευχηθούμε για να τον δυναμώσει ο Θεός και να βαδίσει μέχρι τέλους τον δρόμο αυτό της ζωής του και να του συμπαρασταθούμε με τις προσευχές μας. Ας του ευλογήσει ο Θεός την είσοδό του στην αιώνια Βασιλεία του».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.