Επεισοδιακή ήταν η Ακολουθία της Β΄ Στάσεως των Χαιρετισμών στον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στη Γλυφάδα, την Παρασκευή 22 Μαρτίου.

Στο τέλος της ακολουθίας, όταν ο π. Αλέξιος Ψωίνος άρχισε να κηρύττει, μερίδα πιστών σήκωσε πανό και χειρόγραφα πλακάτ που ζητούσαν να γίνει ο π. Αλέξιος Μητροπολίτης Γλυφάδας.

Τα πανώ έγραφαν: «Αλέξιε εσύ είσαι ο Δεσπότης μας», «Όχι στο θρίαμβο του αδίκου», «Αλέξιε εσένα θέλουμε ποιμενάρχη μας», «Αλέξιε είσαι ο δεσπότης της καρδιάς μας», «Ο Αλέξιος για Μητροπολίτης» και «άξιος».

Μετά από αρκετές στιγμές αμηχανίας, ο π. Αλέξιος ζήτησε από τους πιστούς να απομακρύνουν τα πανό, λέγοντάς τους «πήρα το μήνυμα που θέλετε να μου στείλετε».

Ακολούθως στο κήρυγμά του τόνισε με νόημα ότι «33 χρόνια εδώ δίνω εξετάσεις, και αν το θέλει ο Θεός μέχρι την ημέρα που θα με φέρουν κάτω από τον πολυέλαιο θα συνεχίσω να δίνω εξετάσεις».

Το κλίμα φάνηκε ότι θα είναι ηλεκτρισμένο και από ένα άλλο σημείο κατά την διάρκεια της ακολουθίας, όταν ο Αλέξιος μνημόνευσε κατά το τυπικό τον Αντώνιο. «Έτι δεόμεθα υπέρ του αρχιεπισκόπου ημών Αντωνίου», είπε και ακούστηκε μια αποδοκιμασία από τις πρώτες σειρές, την οποία ο π. Αλέξιος κατέστειλε αμέσως με ένα επιθετικό βλέμμα.

Μόλις δύο ημέρες νωρίτερα, την Τετάρτη 22 Μαρτίου, ο π. Αλέξιος έχασε την εκλογή του σε μια διαδικασία θρίλερ. Αφού αρχικά του είχε ανακοινωθεί πως εξελέγη Μητροπολίτης Γλυφάδας, έπειτα από επανακαταμέτρηση και μετά από ισοψηφία με τον τελικώς ψηφισθέντα νέο Μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Αντώνιο έχασε την εκλογή.

από 3VITA, Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.