ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΘΡΟΝΟΥ

Επίσημη αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Ρουμανίας πραγματοποιεί επίσκεψη στις Βρυξέλλες και του ευρωπαϊκούς θεσμούς. Πρόκειται για στελέχη, ιερείς και διακόνους, της κεντρικής διοίκησης του Πατριαρχείου Ρουμανίας και της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου, με ενδιαφέρον για τον τρόπο λειτουργίας των θεσμών στην καρδιά της Ευρώπης.

Μετά την επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η αντιπροσωπεία έγινε δεκτή στο Ορθόδοξο Κέντρο Ambiorix από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βελγίου και Έξαρχο Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρα, πρόεδρο της CROCEU (Επιτροπή αντιπροσωπειών των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση) και επικεφαλής του Γραφείου της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

O Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας έδωσε στους επισκέπτες πληροφορίες σχετικά με την δράση της CROCEU, εκφράζοντας ιδιαίτερα τις θέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας στα διάφορα θέματα και αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.

Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις πολλές επισκέψεις του στην Ρουμανία, από το 1967, καθώς και στις πολλές και σημαντικές προσωπικότητες που είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και εντυπωσίασαν τόσο τον ίδιο, όσο και τις κατά σάρκα αδερφές και τον αδερφό του.

Η αντιπροσωπεία απέδωσε δώρα στον Σεβασμιώτατο εκ μέρους του Ηγουμένου της Μονής Radu Voda του Βουκουρεστίου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.