Αφού παρέμειναν κλειστές για περίπου δύο εβδομάδες λόγω της επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης της πανδημίας του κορωνοϊού, οι θύρες των ναών στην Ιορδανία άνοιξαν πάλι για τους πιστούς από την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020 με παράλληλη τήρηση συγκεκριμένων υγειονομικών μέτρων προστασίας.

Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μαζί με τους Υπουργούς Υγείας και Τύπου την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κυριακουπόλεως κ. Χριστοφόρος ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, την επανέναρξη της τέλεσης των Ιερών Ακολουθιών στους ναούς, τηρώντας παράλληλα τα υγειονομικά μέτρα που έχουν λάβει οι αρμόδιες αρχές, όπως η φυσική απόσταση μεταξύ των πιστών, η χρήση μάσκας και η παρουσία έως 20 ατόμων σε κηδείες, γάμους και βαπτίσεις.
Το άνοιγμα των ναών συμπεριλαμβάνεται στο γενικότερο πλαίσιο του ανοίγματος των χώρων λατρείας στην χώρα κατόπιν σχετικής απόφασης της Κυβέρνησης, την οποία ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε μαζί με όλους όσους συνέβαλαν στην επανέναρξη της τέλεσης των Ιερών Ακολουθιών. Επίσης, χαρακτήρισε ως «σοφή» αυτή την απόφαση δεδομένης της ανάγκης των πιστών να καταφεύγουν στον Θεό εν μέσω της επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης.

orthodoxia agency

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.