Όπως και σε υπόλοιπα σχολεία της χώρας, έτσι ξεκίνησε από το Ναύπλιο και η διανομή στους Δήμους όλης της Αργολίδας των μασκών για τα σχολεία, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, καθώς την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου ξεκινά η νέα σχολική χρονιά.

Η διανομή έγινε από τα γραφεία του ΔΟΠΠΑΤ στο Ναύπλιο το απόγευμα του Σαββάτου 12 Σεπτεμβρίου όπου οι υπεύθυνοι των Δήμων Άργους Μυκηνών, Επιδαύρου, Ερμιονίδας και του Δήμου Ναυπλιέων παρέλαβαν τις ποσότητες που αναλογούν για τους μαθητές των σχολείων του κάθε Δήμου.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Παιδείας θα μοιράσει και 600.000 παγούρια για τους μαθητές του Δημοτικού (δημόσιων και ιδιωτικών) στο πλαίσιο των ενεργειών για την προστασία από τον κορονοϊό.

Μάσκες, σχολαστικός καθαρισμός χεριών και εξοπλισμού και συχνός αερισμός αιθουσών είναι τα βασικά κομμάτια που συνθέτουν την εικόνα της νέας σχολικής χρονιάς, που αρχίζει από τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για μία ακόμη ιδιαιτερότητα της φετινής χρονιάς, που έχει τη «σφραγίδα» του κορονοϊού και της προφύλαξης από αυτόν.

Το μέτρο που έχει βρεθεί στο επίκεντρο είναι αυτό της χρήσης μάσκας από παιδιά και εργαζόμενους στον χώρο του σχολείου, με τους επιστήμονες και τους αρμόδιους υπουργούς να επαναλαμβάνουν την αναγκαιότητα και τη χρησιμότητά του.

Η χρήση μάσκας, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μέτρα πρόληψης, προκρίθηκε από τους ειδικούς ως «όπλο» ενάντια στη διασπορά του ιού, δεδομένου ότι ήταν πολύ σημαντική η συνέχιση της λειτουργίας των σχολείων.Από το υπουργείο Παιδείας έχει τονιστεί ότι ένα ικανό χρονικό διάστημα θα αφιερωθεί (ανάλογα και τις ηλικίες των μαθητών) στην εκπαίδευση για τη σωστή χρήση της μάσκας και γενικότερα στην τήρηση των μέτρων πρόληψης της διάδοσης του ιού.

Επίσης, κατά την πρώτη ημέρα στο σχολείο, αναμένεται να διανεμηθούν, όπου έχουν ήδη φτάσει, οι μάσκες που προορίζονται για τους μαθητές και τις μαθήτριες. Ιδιαίτερα για τα δημοτικά, προβλέπεται και η διανομή των ατομικών δοχείων νερού (παγουριών) ανά μαθητή.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.