Άνοιγμα σχολείων: Ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων για την πορεία της πανδημίας στη χώρας μας, τη σταδιακή αύξηση των κρουσμάτων αλλά και την εμφάνιση του μεταλλαγμένου ιού και στην Ελλάδα.

Σε αυτό το πλαίσιο, συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα η επιτροπή των ειδικών προκειμένου να επανεξετάσει όλα τα δεδομένα και να εισηγηθεί το κατά πόσο είναι ασφαλές τελικά το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων από την ερχόμενη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου.

«Θα αξιολογήσουμε τα στοιχεία και για τα μεταλλαγμένα στελέχη και θα δούμε τα επόμενα βήματα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, χαρακτηρίζοντας αυτή την εβδομάδα ως «εβδομάδα αποφάσεων» για τη λειτουργία των σχολείων και της αγοράς. Σχετικά με τα σχολεία είπε ότι «θα δούμε τα δεδομένα την Πέμπτη για να δούμε και τα στοιχεία για τα μεταλλαγμένα στελέχη. Θα τα αξιολογήσουμε και θα δούμε τα επόμενα βήματα».

«Πονοκέφαλος» για τους ειδικούς αποτελεί η Αττική εφόσον τον τελευταίο καιρό συγκεντρώνει τον υψηλότερο ποσοστό των ημερήσιων κρουσμάτων, εμφανίζοντας τα μισά σχεδόν κρούσματα ολόκληρης της χώρας. Η εικόνα αναμένεται να είναι πολύ διαφορετική αν τελικά η Αττική ενταχθεί στις «κόκκινες» περιοχές, καθώς θα ληφθούν αυστηρότερα μέτρα σε όλο το λεκανοπέδια και με τα σχολεία να παραμένουν κλειστά.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπο Γώγο, το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στην Αττική και είναι πιθανό να προστεθεί στις περιοχές στο «κόκκινο» επίπεδο συναγερμού. Επομένως, είναι πιθανό τα Γυμνάσια και τα Λύκεια στην περιφέρεια Αττικής να παραμείνουν κλειστά, αν σε αυτή την απόφαση συντείνουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής, η επιτροπή θα εξετάσει τα επιδημιολογικά δεδομένα της εβδομάδας, όπως η κινητικότητα των πολιτών, η ανάλυση των λυμάτων, ο δείκτης Rt που έχει προκύψει κ.α προκειμένου να ληφθούν οι αντίστοιχες αποφάσεις.

«Είναι προτεραιότητα να ξεκινήσει η εκπαίδευση διότι έχει μείνει πολύ πίσω, αλλά πριν από αυτή, η προτεραιότητα είναι η δημόσια υγεία» ανέφερε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας πως η απόφαση για τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μπορεί να ανατραπεί στην περίπτωση που τα επιδημιολογικά δεδομένα “μετακινήσουν” περιοχές στο “κόκκινο”.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.