Εκτακτη Ιεραρχία για την ερχόμενη Τρίτη 27 Ιουνίου 2017 αποφάσισε να συγκαλέσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος που συνεδρίασε σήμερα.

Φαίνεται πως το ζήτημα του μαθήματος λαμβάνει άλλη τροπή με Ιεράρχες να μην είναι ευχαριστημένοι από τις κινήσεις που έχουν γίνει από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης.

Κι έτσι, αποφασίστηκε το θέμα να συγκληθεί η Ιεραρχία και να ακουστούν απόψεις.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Συνήλθε σήμερα, Τρίτη 20 Ιουνίου 2017, η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, προκειμένου να ενημερωθεί περί των Προγραμμάτων του μαθήματος των Θρησκευτικών, μετά την έκδοσιν των νέων Φ.Ε.Κ.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι η εργασία της Τριμελούς εξ Αρχιερέων Επιτροπής της Εκκλησίας και η συνεργασία Της με τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων είχαν ως αποτέλεσμα την κατάργηση των παλαιών Φ.Ε.Κ. και την δημοσίευση νέων για το μάθημα των Θρησκευτικών.

Κατόπιν τούτου η Δ.Ι.Σ. αποφάσισε ομοφώνως την έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος την ερχόμενη Τρίτη 27 Ιουνίου προς ενημέρωση του Σώματος σχετικώς.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.