Του Χριστόφορου Χριστοφή- Νίκος Χριστοδουλίδης - Υπουργός Εξωτερικών-"Το άψυχο σώμα του, δεν βρήκε μόνιμη κατοικία, αλλά προσωρινή που διήρκεσε σχεδόν τέσσερις δεκαετίες."

Δάκρυα πόνου, δάκρυα συγκίνησης… για άλλο ένα παλικάρι, που δολοφονήθηκε από τους Αττίλες. Σε ηλικία 19,5 χρόνων, ο Σωκράτης Χριστοδούλου από την Χούλου… θυσιάστηκε για την πατρίδα του. Βρήκε τραγικό θάνατο κατά τον βομβαρδισμό της Μύρτου.

Ένα μήνα μετά η οικογένεια ενημερώθηκε για τον ηρωικό θάνατο του παιδιού, πλην όμως το άψυχο σώμα του δεν είχε παραδοθεί στους δικούς του, αφού ετάφη όπως – όπως στο κοιμητήριο της Μόρφου.

Νίκος Χριστοδουλίδης – Υπουργός Εξωτερικών
“Ο χαροκαμένος πατέρας του καθόταν αμίλητος στο καφενείου του χωριού. Με δάκρυα στα μάτια εκεί δεχόταν τα συλλυπητήρια των συχωριανών για το χαμό του παιδιού του, αφού δεν τελέστηκε η κηδεία για να κλάψουν όπως άρμοζε και να του αποδώσουν τις τιμές που αξίζουν σε ήρωες που υπερασπίζονται την πατρίδα τους.”

Η Κυπριακή γη δέχθηκε σήμερα στα σπλάχνα της τα λείψανα ακόμη δύο παλικαριών. Του Νίκου Νικολάου στην Λεμεσό και του Σταύρου Σταυρινού στην Λευκωσία.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.