ΟΠΕΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΕΝΝΑΣ : Το επίδομα γέννας θα ανέρχεται στα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται από την 1η Ιανουαρίου 2020 ενώ θα είναι ακατάσχετο για χρέη σε τράπεζες και Δημόσιο.

Αλλαγές στο επίδομα παιδιού (Α21)

Το νομοσχέδιο αναμένεται να περιλαμβάνει ειδική διάταξη με την οποία αλλάζει η διαδικασία χορήγησης του επιδόματος παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται αυστηροποίηση των κριτηρίων χορήγησης και όπως είχε τονίσει αρμόδια πηγή του υπουργείου, πλέον θα απαιτείται 10ετής παραµονή µόνιµα και νόµιµα στη χώρα για πολίτες τρίτων χωρών.

Επίσης, προβλέπεται ότι το επίδοµα ορεινών περιοχών πλέον είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο και δροµολογείται η δηµοσίευση της προκήρυξης πρόσληψης µόνιµου προσωπικού στους φορείς πρόνοιας.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΕΝΝΑΣ – Δικαιούχοι – Κριτήρια

Το επίδομα αναμένεται να λάβουν άμεσα περίπου 83.000 δικαιούχοι ενώ σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, μέσα στα επόμενα πέντε έτη από το επίδομα αναμένεται να ωφεληθούν συνολικά 400.000 νοικοκυριά.

Η ειδική ενίσχυση προβλέπεται να καταβάλλεται από τον Οργανισµό Προνοιακών Επιδοµάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) και όπως έχει εξαγγείλει η υφυπουργός Εργασίας κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου, θα πιστώνεται σε δύο δόσεις στους δικαιούχους, η πρώτη ύψους 1.500 ευρώ θα πιστώνεται αµέσως µετά τη γέννηση του παιδιού και η δεύτερη μέσα στο πρώτο εξάμηνο.

Σύμφωνα με την αρμόδια υπουργό, τα εισοδηµατικά όρια για τη λήψη του επιδόµατος για µια µονογονεϊκή οικογένεια ορίζεται στα 40.000 ευρώ µεικτά ετησίως, για ζευγάρι στα 60.000 ευρώ και το ποσό των 40.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 1/4 για κάθε επιπλέον τέκνο που προϋπάρχει στην οικογένεια.

Επίδομα ενοικίου (στέγασης) 2019 – Η πληρωμή της δόσης μηνός Δεκεμβρίου 2019

Η πληρωμή στους δικαιούχους γίνεται μετά την έγκριση με υπουργική απόφαση δαπάνης σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, οικονομικού έτους 2019, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της καταβολής, σύμφωνα με την κυα του επιδόματος ενοικίου (στέγασης)

Επίδομα ενοικίου (στέγασης) 2019 – Τι πρέπει να προσέξουμε στην αίτηση

Επίδομα ενοικίου (στέγασης). Κάθε πότε πρέπει οι δικαιούχοι να υποβάλουν αίτηση

Ως εκ τούτου η πληρωμή της δόσης Δεκεμβρίου 2019 για τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν και εγκρίθηκαν μέχρι και την 30 Νοεμβρίου 2019 θα γίνει την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ΚΕΑ – Πληρωμή μηνός Δεκεμβρίου 2019 στους δικαιούχους

Η πληρωμή στους δικαιούχους γίνεται μετά την έγκριση με υπουργική απόφαση δαπάνης σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, οικονομικού έτους 2019, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της καταβολής

Η πληρωμή μηνός Δεκεμβρίου 2019 στους δικαιούχους (όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι και την 30 Νοεμβρίου 2019 και έχει εγκριθεί) του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ) θα γίνει την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

Η πληρωμή από τον ΟΠΕΚΑ θα γίνει την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

Επίδομα παιδιού 2019. Πληρωμή της έκτης διμηνιαίας δόσης

Η έκτη δόση του 2019 αφορά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο και θα καταβληθεί την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.