Στο εξαμελές Συνοδικό Δικαστήριο οι δύο μοναχοί της Μονής Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι – Αρνήθηκαν να εμφανιστούν στην Ιερά Σύνοδο – Πρόθεση να ολοκληρωθούν σύντομα οι διαδικασίες – «Σκανδαλίζονται οι πιστοί».

Στο εξαμελές Συνοδικό Δικαστήριο παραπέμφθηκαν οι δύο μοναχοί της Μονής Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι, μετά την άρνηση τους να παραστούν σήμερα ενώπιον της Ιεράς Συνόδου, για να δώσουν απαντήσεις στα περί σκανδάλου.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της Ιεράς Συνόδου ο Αρχιγραμματέας Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Χριστοδούλου ανέφερε ότι η Σύνοδος συνήλθε σήμερα σε έκτακτη συνεδρία και ενώπιον της τέθηκαν γραπτές αιτήσεις των Αρχιμανδριτών Νεκταρίου Γεωργίου και του Πορφυρίου Ττόουλου, που ζητούσαν καθαίρεση για κανονικά παραπτώματα που είχαν υποπέσει.

Επίσης, όπως ανέφερε, ενώπιον της Συνόδου τέθηκε και επιστολή δικηγόρου τους στην οποία αναφέρεται ότι είχαν πιεστεί για να υπογράψουν τις αιτήσεις. Τα μέλη της Συνόδου, όπως σημείωσε, ενημερώθηκαν από τον Μητροπολίτη Ταμασού για τα συμβάντα που τον οδήγησαν στην επιβολή της αργίας των δύο και στο κλείσιμο της Μονής.

Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να τους καλέσει τηλεφωνικώς για να παρουσιαστούν ενώπιον της ωστόσο, όπως σημείωσε, οι δύο αρνήθηκαν. Ως εκ τούτου αποφασίστηκε η παραπομπή τους ενώπιον του εξαμελούς Συνοδικού Δικαστηρίου.

Ο Αρχιγραμματεύς ανέφερε ότι η Εκκλησία και στο παρελθόν γνώρισε πολλά τέτοια σκάνδαλα σημειώνοντας ότι πλήττεται το ποιμαντικό της έργο, λόγω του σκανδαλισμού των πιστών.

«Η Ιερά Σύνοδος, καλεί τους πιστούς να παραμείνουν ψύχραιμοι. Ότι είναι αποφασισμένη να επιφέρει την κάθαρση στους κόλπους της Εκκλησίας», σημείωσε.

Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση δημοσιογράφου πότε θα συνεδριάσει το Συνοδικό, ο Αρχιγραμματεύς ανέφερε ότι αυτό θα γίνει το συντομότερο δυνατό. Σε άλλη ερώτηση, μάλιστα, ανέφερε ότι πρόθεση τόσο του Αρχιεπισκόπου όσο και των υπόλοιπων μελών της Ιεράς Συνόδου ήταν η υπόθεση να κλείσει το συντομότερο ώστε να μη σκανδαλίζονται και οι πιστοί.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο εμπλοκής της Αστυνομίας εάν όντως προκύπτουν απάτες οικονομικής φύσης, ο Αρχιγραμματεύς ανέφερε αν υπάρχουν ποινικά αδικήματα που εμπλέκονται στον ποινικό κώδικα τότε θα εμπλακεί και η Αστυνομία.

Μετά από σχετική ερώτηση ανέφερε ότι η Μονή θα παραμείνει κλειστεί μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.